Alanya’da Esnaf yeni sistemden memnun

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başlattığı 80 Santim Uygulaması esnaftan büyük ilgi gördü. Alanya esnafı, devam ettiği halde kazançlarının artacağına inandıkları uygulama için Başkan Yücel’e teşekkür ettiler.

ALANYA’DA meslek odalarının ve esnafın görüşlerine başvurulmaksızın yıllar önce uygulamaya konulan ancak esnafın “Gelirimiz düşecek” gerekçesiyle karşı çıkmasına karşın bir türlü geri adım atılmayan Vitrin Uygulaması kısmen sona erdi, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in girişimleriyle 80 Santim Uygulaması başlatıldı.

Yeni uygulamaya göre, çarşı merkezindeki Kadağan İş Merkezi’nin giriş katının çevresinde faaliyet gösteren özellikle butikçi esnafına yönelik yeni uygulama, esnaftan yoğun ilgi gördü. Mallarını dışarı kademeli olarak ve kurallara uygun bir şekilde çıkarmaları ve teşhir etmeleri halinde bundan hem kendilerinin hem de Alanya’nın kazançlı çıkacağını söyleyen esnaf, daha görevindeki birinci ayını bile doldurmadan kendilerine verdiği sözü yerine getirip Vitrin Uygulaması’nı sona erdiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür ettiler. Esnaf, “Adem Başkan bizi önemsediğini ortaya koydu, aldığı oyları hak ettiğini gösterdi. Biz de bu uygulamayı suistimal etmeden sezonu tamamlayacağız” mesajı verdi.

‘BELEDİYE BİZİMLE İRTİBAT HALİNDE’
Öte yandan Alanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuri Demir de 80 Santim Uygulaması için Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür etti. Demir, “Esnaf açısından olumlu bir uygulama oldu. Çünkü daha önceki uygulama ile esnafımız bitme noktasına gelmişti. Sezon öncesi bu uygulama esnafa adeta ilaç gibi geldi. Malum, çok az turist satılan malları görmeden içeri giriyordu ve muhakkak dışarı mal koymamız gerekiyordu. Bu uygulama ile satışların biraz artacağını düşünüyorum. İnşallah Alanya ve esnafımız için hayırlı olur. Esnafımızdan bu kuralların dışına çıkmadan, verilen tavizleri çiğnemeden hareket etmesini istiyorum. Daha önceki uygulamanın esnafa olan zararını gördükten sonra bu 80 Santim Uygulaması’nın kıymetini bilmelerini istirham ediyorum. Çevreye ve turistlere zarar vermeden uygulama devam ettirilirse yeni iyileştirmeler mutlaka olacaktır. Alanya Belediyesi bizimle sürekli irtibat halinde, bizim fikrimiz alınmadan bir şey yapılmasına müsaade etmeyiz” dedi.

ESNAF NE DİYOR?

Halil Kaplan (Butikçi)
“Uygulamadan memnunuz, böyle olduğu sürece bizim açımızdan sıkıntı yok. Artık zabıtalarla ‘Dışarıya çok çıktın, çıkmadım’ tartışması yaşamıyoruz. Sınırlarımız ölçüsünde hareket ediyoruz, kimseye rahatsızlık vermiyoruz. Sezon sonuna kadar böyle devam edeceğiz, kurallara uyduğumuzu herkes görecek.”

Nurettin Şahin (Butikçi)
“Yeni sistem çok güzel, hep böyle kalmasını istiyoruz. İşyerimizin önüne gelenler, kaldırımdan yürüyenler ürünlerimizi rahatlıkla görebiliyor, inşallah zamanla çok daha güzel olacak.”

Yaşar Yaman (Butikçi)
“Belediyenin, hem de sezon başında bizlere böyle bir imkân sunması çok yerinde oldu. Keşke düz hesap 1 metre olsaydı ama 80 santim de yeter, önceden bu da yoktu, buna da şükür. Uygulamanın güzelliği eskiye kıyaslanamaz bile. Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’e çok teşekkür ediyoruz.”

Eyüp Dalgıç (Butikçi)
“Yeni belediye yönetiminin ve elbette Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’in bu uygulamasına çok sevindik. Turistler çarşıda gezerken aradıkları ürün var mı yok mu çelişkisi yaşıyorlardı, şimdi daha çok ve geniş ürün yelpazesi olduğunu görüyorlar, çünkü daha çok ürün sergiliyoruz. İnşallah turizmden geçimini sağlayanlara yönelik yeni çalışmalar da hayata geçirilir.”

Hasan Bozkurt (Bijuteri)
“Uygulamadan çok memnunuz, Alanya Belediyesi’nin yeni başkanı Adem Bey’e başarılar diliyoruz. Tabi ki esnafa ve gelirin artmasına yönelik icraatların devamını diliyoruz. Henüz sezon başlamadı ama ilerleyen zamanlarda faydalarını göreceğimize inanıyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.