Başkan Yücel’den Atatürk vurgusu

Kardeş şehirlerden gelerek 23 Nisan etkinliklerine katılan çocuklara sık sık Atatürk’ü anımsatan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara en büyük armağanını yürekten kutluyoruz” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kardeş şehirlerden gelen öğrenciler dün sabah Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettiler.

Litvanya’nın Trakai, Letonya’nın Talsi, Polonya’nın Wodzislaw, Finlandiya’nın Rovaniemi ve Rusya’nın Murmansk şehirlerinden gelen öğrenciler, Belediye Meclis Salonu’nda Başkan Yücel ile bir araya geldiler. Alanya halkı olarak kardeş şehirlerden gelen çocukları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün sadece çocuklara armağan ettiği bir bayramda Alanya’nın kardeş şehirlerinden gelen çocukları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

ÇOCUKLARA ALANYA’YI ANLATTI
Kardeş şehirlerden gelen çocuklarla ortak etkinliklerde bir araya gelerek, Türkiye’deki ve Alanya’daki eğitim sistemi ile ilgili bilgi edinmelerini sağlamak, hoşça vakit geçirtmek, kültürü tanıtmak, kardeş okul projelerine vesile olmak, kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak, dost edindirmek ve şehrin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini tanıtmak istediklerini belirten Başkan Yücel, “Umarım Alanya’da güzel vakit geçirirsiniz ve buradan unutulmaz anılarla ayrılırsınız. Benden de bir isteğiniz olursa memnuniyetle yerine getirmeye hazırım” diye konuştu.

Başkan Yücel, konuşmasının ardından kardeş şehirlerden gelen heyet temsilcilerine çeşitli hediyeler verirken, programın sonunda öğrenciler dans gösterisi gerçekleştirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.