KARAİSALI MÜCADELENİN MERKEZİ OLMUŞTUR

KARAİSALI’DAKİ KUVAYİ MİLLİYE ŞENLİĞİ’NE BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ DE KATILDI…

“GAZİ MUSTAFA KEMAL SAMSUN’DA KURTULUŞ MEŞALESİNİ YAKTIĞINDA İLK DESTEK VEREN, YANINDA DURAN ÇUKUROVA İNSANIDIR”…

“MİLLİ BİRLİK KONUSUNDA BU KADAR DUYARLI BİR MİLLETİN VATAN YAPTIĞI ANADOLU’NUN BİR KÖŞESİNDE ÖZERKLİK SONRA DA BAĞIMSIZLIK DÜŞÜNENLER YA ÇOK SAFTIR YA DA BOŞ HAYALLER KURMAKTADIR…

Karaisalı ilçesinde Kuvayi Milliye Şenliği düzenlendi. Karaisalı Stadındaki kutlamalar çerçevesinde kurulan Yörük Çadırlarında gelen misafirlere sıkma ayran ikram edildi.

Şenliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, obaları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şenlikte konuşan Karaisalı Kaymakam Vekili Mustafa Köleoğlu, bir çok güzelliği içerisinde barındıran Karaisalı’da görev yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Her yıl nisan ayında kutlanan bu günün bu mirasın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Köleoğlu, “Şüphe yoktur ki, Karasalı insanı bu görevi gelecek nesillere bırakacaktır” dedi.

Köleoğlu, bu organizasyonu gerçekleştiren, emek veren herkese teşekkür etti.

Kuvayı Milliye Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Gildir ise, “Hoşgeldin” şiirini okudu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadetin Aslan da kısa konuşmasında, Türkiye’nin ve Çukurova’nın kurtuluş ateşinin Karaisalı’dan başladığını anlattı.

Adana Bùyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Türkiye’nin kurtuluşu için Samsun’a çıkan Atatürk’e en büyük desteğin Toroslardan, Karaisalı’dan geldiğini ifade ederek, “Her yerde kurtuluş günleri düzenlenirken, düşmanın ayak basmadığı yer olan Karaisalı’da anma günleri düzenlenmektedir. Ne kadar övünseniz azdır” dedi.

Karaisalı’nın Çukurova’nın kurtuluş mücadeleside merkez olduğunu belirten Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti:

“Tarihi fetihlerle ve zaferlerle dolu olan aziz Türk milleti için kurtuluş günleri çok parlak merasimler değil. Ama düşman işgaline uğradığımız da bir hakikattir. Bu işgalin karşısında bağımsızlığımızı temin etmek adına kurulmuş bir cumhuriyetimiz var. Cumhuriyetimizi benimsetmek için kurtuluş günleri kutlanıyor. Karaisalı düşmana karşı mücadelinin merkezi olmuştur. Osmanlı parçalanırken 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak kurtuluş meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal’e ilk ses, ilk destek Çukurova’dan verilmiştir. Onun için Adanalılar olarak bu özelliğimizle her zaman övünmeliyiz. Çukurova’nın yiğit insanları Atatürk’e destek olmakta, onun yanında yer almakta hiç tereddüt etmemişlerdir. Karaisalı düşman işgaline uğramayan tek yerleşim birimidir. Karaisalı düşman çizmesini topraklarına sokmamıştır. Bununla ne kadar övünse azdır.”

Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere büyük bedeller ödeyerek geldiğini hatırlatarak, “Ancak üzülerek belirteyim ki milli birlik konusunda bu kadar duyarlıbir milletin ayranı kabartılmaya çalışılıyor. Bir taraftan kanıyla canıyla vatan ettiği Anadolu coğrafyası, parçalamak üzere emel besleyenlerin sesinin çokça duyulduğu bir yer olmakta, diğer yandan önce özerklik sonra bağımsızlığa kadar giderek Kürdistan ideallerinden bahsedilmektedir. Kuvayi milliye gününde konuşurken memleketin diğer bir köşesindeki tehdidi görmezden gelemeyiz. Bunun görmezden gelineceğini düşünenler varsa ya çok saftır ya da boş hayaller peşindedir” şeklinde konuştu.

Sözde Ermeni soykırımı meselesine de değinen Hüseyin Sözlü, Türk milletinin hak etmediği suçlamalara maruz kaldığının altını çizdi.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Karaisalı’da Kuvayi Milliye gününü kutladıklarını ifade ederek, “Allah bize günleri bir daha yaşatmasın. Bu topraklara gözünü dikenlerin gözünü oyarız inşallah” ifadesini kullandı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın da katıldığı Kuvayi Milliye Şenliği, sanatçı Murat Kekilli ve Ali Topak’ın konseriyle devam etti.

Şenlikte güreş müsabakaları yapıldı, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konser verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.