KÖYLERE ASFALT SEFERBERLİĞİ

camlidere_eloren_elmali_arasi-1KÖYLER, BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANINCA SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK, BÜYÜKŞEHİR SINIRLARINA YENİ KATILAN İLÇE VE KÖYLERİNE ASFALT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

BAŞKAN GÖKÇEK, “YEREL SEÇİMLERLE BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SORUMLULUK ALANINA KATILAN KÖYLERİMİZDEN HİZMETE BAŞLADIK. SIRASIYLA ASFALTLARINI DÖKÜYORUZ, BİR KISMINI BİTİRDİK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim öncesi verdiği sözü yerine getirerek, köylere asfalt seferberliğini başlattı.

30 Mart yerel seçim öncesi Büyükşehir Belediyesi’ne yeni katılan ilçeleri ziyaret eden ve yapılacak hizmetleri anlatan Başkan Gökçek, “Bize yeni katılan ilçe ve köylere verdiğimiz hizmet sözlerini bir bir yerine getireceğiz. Ancak önceliğimiz bize kurumcu_koy_asfalt-1.jpggüvenenlere olacak” demişti.

Seçimlerde verdikleri sözleri mutlaka yerine getireceklerini anlatan ve kendisine en çok güven duyulan yerlerden hizmete başladıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına katılan köylerimizden hizmete başladık. Sırasıyla asfaltlarını döküyoruz, bir kısmını bitirdik” dedi.

Başkan Gökçek, tüm köy ve ilçelerin hizmet alacağını ancak bunu 5 yıla böleceklerini ve en çok güven duyulan yerlerden başlayarak aşağıya doğru sıralama yapacaklarını yineledi. Başkan Gökçek, “Seçim öncesi verdiğimiz sözleri yerine getirerek ilçelere hizmet seferberliğine asfalt çalışmaları ile başladık” diye konuştu.

Başkan Gökçek, 13 serim ekibi ile çalışmalara devam ettiklerini, hava koşulları gereği gece ekiplerinin henüz çalışmaya başlamadığını, bu ekiplerin de devreye girmesiyle 24 saat kesintisiz asfalt çalışması yapacaklarını söyledi.

Daha önce sathı kaplama yapılan köy yollarına, iki kat bitümlü sıcak karışım asfalt (BSK) serildiğini belirten Başkan Gökçek, Büyükşehir sınırlarına katılan tüm yeni ilçelere asfalt çalışması yapılacağını dile getirdi.

Ankara’yı, Büyükşehir Belediyesi’nin modern cadde ve bulvarlarla donatarak örnek bir kent haline getirdiğini anlatan Başkan Gökçek, Büyükşehir sınırlarına katılan yeni ilçelerin de asfalt çalışması ile başlanan hizmetler sonucu modern hale getirileceğini ifade etti.

Başkan Gökçek, “2014 yılında mahalle statüsü kazanan köy yollarının ihtiyaca göre sıcak asfalt ile kaplanması planlanıyor” dedi.

-ASFALT ÇALIŞMASI YAPILAN YERLER-

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar’ın verdiği bilgiye göre asfalt serim çalışmasına; Kızılcahamam’ın Kurumcu Mahalle, Çeltikçi Mahalle bağlantı yolları ile Çeltikçi – Çavuşlar – Bezci, – Kuzuören – Kocalar Mahalle bağlantı yollarında başlanırken, Kızılcahamam İlçesi Soğuksu caddesi ile Çamlıdere ilçesinin Elören Mahalle ile Elmalı Mahallesi bağlantı yolunun asfalt çalışması hızla sürdürülüyor.

Bu ilçelerle beraber Çubuk’ta Nusratlar Mahalle ile Çat Mahalle bağlantı yolunun asfalt çalışması ile Bala’da B.Davdanlı Mahalle ve Akkoyun Mahalle bağlantı yolunun mekanik çalışması yapılıyor.

Vedat Üçpınar, Kızılcaham ve Çamlıdere ilçeleri ile birlikte Çubuk, Bala, Elmadağ ve Kazan ilçelerinde de asfalt çalışmasına başlandığını belirterek, Polatlı, Şereflikoçhisar, Güdül, Nallıhan ve Beypazarı ilçelerinde asfalt serim çalışması için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğü tarafından, ilçelere asfalt serim çalışmaları yapılırken, merkez ilçelerde ise yine ihtiyaca göre asfalt serim, yama, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.