Görkemli tanıtım

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 50. Yılı, görkemli bir kokteyl ve konser ile başladı. Konserde, Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Kıraç konser verdi.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 50. Yılında Alanya Kızılkule Meydanı’nda 26 Nisan Cumartesi günü Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile görkemli bir açılış gerçekleşti.

Alanya’daki bisiklet severler tur öncesi yapılan etkinliklerle keyifli saatler geçirdi. Havai fişek gösterileri ve Kıraç Konseri tarihi Kızılkule önünde kurulan sahnede yapıldı. Açılış Konuşmalarını Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu yaptı.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ TURİZM KENTİYİZ
Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir konuşmasında, “Ülkemizin tanıtımına en çok hizmet eden organizasyonu olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 50. Yılını gerçekleştiriyoruz. Alanya olarak kendimizi ülkemizin en önemli turizm kentlerinden biri olarak görüyoruz. Bütün Alanya tek yürek olarak tanıtım amaçlı elimizden geleni yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Alanya olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Öncelikle sizlerle burada olmaktan çok mutluyum. Biliyorsunuz ki 1963 yılın da bir Marmara turuyla başlayan turun bugün 50. yılını kutluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e Alanya adına teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eder, kazasız belasız bir yarış olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ALANYA VE TÜRKİYE İÇİN ÇOK İYİ TANITIM
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise; “Bugün çok heyecanlıyım, bunun sebebi kendi memleketim ve turun 50.yılı olması. Herkese özellikle Alanyalılara çok teşekkür ediyorum. Alanyalılar yıllardır sahip çıktıkları bisiklet turunda yarında inşallah orayı doldurarak hem Türkiye hem dünya kamuoyuna gösterecekler. Avrupa’nın lider spor kanalı eurosport aracılığı ile Avrupa ve Asya da 120’nin üzerinde ülkeye ulaşacak. Alanya için Türkiye için çok iyi bir tanıtım olduğunu düşünüyorum. Dünya sporcuları ve dünya medyası burada; bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Güzel bir yarış olmasını diliyorum.”dedi.
50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 27 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 8 gün sürecek ve toplam 1254 kilometre olan yarış için takımların Tanıtım Kokteyli yapıldı. Takımlara Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu plaket verdi.

KIRAÇ’TAN UNUTULMAZ KONSER
Alanya İskele Caddesi Kızılkule Meydanı’nda gerçekleşen konsere binlerce kişi katıldı. Konseri izleyenler arasında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’de yer aldı. Havai fişek eşliğinde sahneye giriş yapan sevilen sanatçı Kıraç sevenlerine müzik ziyafeti yaşattı. Konseri izleyen binlerce kişide Kıraç’a sık sık şarkılarında eşlik etti. Yaklaşık 2 saat süren konser de konuşan Kıraç, Alanya da olmaktan mutluluk duyduğunu ve Alanya’nın havasını çok sevdiğini dile getirdi. Gecenin sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Kıraç’a plaket ve çiçek takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.