FESTİVAL MERSİN’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISIDIR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 24 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşecek olan, ‘Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ tanıtım toplantısına katıldı.

Hilton Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Kocamaz, festivalin Mersin’in uluslararası tanıtımı açısından önemli fırsat olduğunu vurguladı. Festivalin, toplumu sanatla buluşturmak gibi çok değerli bir görevi olduğuna inandığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Mersin Uluslararası Müzik Festivali dünyaya açılan bir kapı olmalıdır. Mersin halkı, bu festival ile dünyanın ve ülkemizin önde gelen sanatçılarının performanslarını izleme şansını yakalamaktadır. Burada bize düşen, Mersin halkıyla sanatçıları buluşturabilmektir. Festival, Mersin’in dünyaya açılan pencerelerinden birisidir ve turizm sektörü açısından olumlu bir tanıtım imkânı sağlamaktadır.” dedi.

Sanatın, toplum ve birey üzerindeki önemine değinen Başkan Kocamaz, “Sanattan uzaklaşmak, bireylerin ve toplumların hayatlarında tedavisi oldukça güç yaralar açar. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak için, çocuklarımızın sanattan yoksun kalmasını önleyecek faaliyetler yapmak ve bu faaliyetleri geliştirmek mecburiyetindeyiz. Sanatın, toplumun her kesimine mal edilebilmesi, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla mümkün olacaktır. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni bu bakımdan da oldukça önemsiyoruz.” diye konuştu.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin bazı yönlerden çeşitli eleştirilere maruz kaldığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Basın ve Mersin halkının çok büyük bir kısmı, festivali irdelerken bu festivalin sanki birkaç kişinin egosunu tatmin etmek amacıyla düzenlendiği gibi iddiaları dillendirmektedir. Ayrıca festivalin bütçesinin belli kuruluşlardan katkı payı alarak finanse edilmesine rağmen, konserlerin ücretli olmasını eleştirmektedir. Bu durum ve festivalin halkla bütünleştirilememiş olması, biz yerel yöneticileri zaman zaman sıkıntıya sokmakta, hatta yapılan bu tür yorum ve iddialara cevap veremeyecek bir noktaya getirmektedir. Bu yıl 13.’sü düzenlenen bu festivalle ilgili halkın bu tür şikâyetleri dillendirmesi ve hala 13 yıldır bu konuya çözüm üretilememiş olması, hepimizi bu festival konusunda bir kez daha düşünmeye ve festivalin geleceğini daha ciddi değerlendirmeye sevk etmektedir. Halkla bütünleşmeyen ya da bütünleştirilemeyen hiçbir etkinliğin kalıcı olması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması mümkün değildir. En azından bu etkinlik devam ettirilecekse, 13.’sünü gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte biraz daha detaylı düşünmeli, tek düze ve monoton anlayıştan uzak ve objektif bir değerlendirme yaparak, bundan sonraki yıllar için şimdiden eksiklikleri tespit edip, çözüme yönelik projeler üretilmelidir. Kısacası attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değmelidir.” şeklide konuştu.

Festivalin aynı zamanda büyük kitlelere ulaşarak, çok yoğun göç alan Mersin’de yaşayanlara ortak bir Mersinlilik bilinci oluşturmak için önemli bir fırsat olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Başkan Kocamaz, “Bu çerçevede festivalin uluslararası düzeyde daha çok tanınması ve toplumun bütün kesimlerine hitap etmesinin sağlanması için, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü katkıyı bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.