Alanya Belediye Meclisi’ne huzur hâkim

Alanya Belediye Meclisi’nin yeni dönem ikinci oturumunda kararlar oybirliği ile alındı. Başkan Yücel, Alanya merkez ve mahalleye dönüşen köy ile beldelere sağlıklı hizmet akışının sağlanması için sistemi oturtmaya çalıştıklarını vurguladı

ALANYA Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında dün gerçekleştirildi. Meclis toplantı salonunda saat 14.00’te başlayan toplantıya, MHP’li meclis üyeleri Mustafa Tuna ve Fahri Baysal mazeret bildirerek katılmadı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, göreve başladıkları zaman zarfında gösterilen nezaketten ve halkın kendilerini sabırla izlemesinden dolayı herkese teşekkür etti. Daha sağlıklı bir süreç için daha verimli çalışılacağını belirten Yücel, belediye ve dışarıdaki teşkilatlanmanın devam ettiğini ve dört bölgede hizmete başlandığını belirtti. Geçtiğimiz hafta sonu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve danışmanları ile görüştüğünü ifade eden Başkan Yücel, Alanya’yı daha iyi yerlere taşıyacaklarından emin olduklarını vurguladı.

KESİN HESAP OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Yücel’in konuşmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının müzakeresine geçildi. Belediyenin 2013 Mali Yılı Gelir-Gider Kesin Hesabı ve 2013 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. 5393 sayılı kanunun 49. maddesi gereği Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er’in maaşının, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in maaşının 3’te 2’si oranında verilmesi kabul edildi. 3. dereceli 1 adet fen memuru kadrosunun iptal edilmesi ile ilgili düzenlenen memur boş kadro değişiklik cetveli ile memur kadro ihdas cetveli uygun görüldü. Buna göre memur norm kadro standardı toplamı 597 olan mevcut memur kadrosunun dolu 354, boş 60 olarak toplamda 414 olduğu belirtildi. Türkiye Yerel Hizmet-Sen Antalya Şube Başkanlığı’nın talebi üzerine personel ile ilgili sendika görevlileri ile görüşme yapması için belediye başkanına yetki verildi.

SİPAHİOĞLU’NUN PROJESİ UNUTULMADI
Büyükşehir Yasası gereği kapatılarak belediyeye devredilen Alanya Turizm Hizmet ve Altyapı Birliği’nin (ALTAB) projeleri arasındaki Kızılkkule – Toptane Ekseni’nde planlanan dört dilde tanıtım yapan 110 adet sesli ve görüntülü rehber tarifesi de belirlendi. Buna göre pasaport veya nüfus cüzdanı karşılığında teslim edilecek cihazın kullanım ücreti kişi başına 10 TL, 5-10 kişilik gruplara 7 TL, 10 kişi üzeri gruplara 5 TL, öğrencilere ise 5 TL olarak tespit edildi. Demirtaş Mahallesi’nde kullanılacak bir adet çöp kamyonunun alınmasına ilişkin encümen kararı da mecliste kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının ardından imarla ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen taleplerin İmar Komisyonu’na havalesi gerçekleştirilirken, Başkan Yücel, Başkan Yardımcılığı görevine Adem Er’in, İmar Müdürlüğü’ne de Murat Satı’nın getirilmesi ile ilgili meclise bilgi verdi.

RUSYA’DAN YENİ KARDEŞ ŞEHİR GELDİ
Rusya’nın Murmansk Oblastı şehri ile Alanya Belediyesi’nin kardeş şehir olma mecliste kabul edildi. Bir önceki meclis toplantısında MHP’li Meclis Üyesi Ali Uğur’un üye olarak seçildiği Akdeniz Belediyeler Birliği’ne 3 asil ve 1 yedek üyenin daha seçimi yapıldı. Başkan Yücel, her parti grubundan bir üyenin temsil edilmesini önerirken, MHP’li Meclis Üyesi Kerim Aydoğan, her üç partide de bulunan birer kadın üyenin Akdeniz Belediyeler Birliği’ne seçilmesinin uygun olacağını ifade etti. Bunun üzerine MHP’den Melike Nazifoğlu, AKP’den Gökçen Nazifoğlu ve CHP’den Nefise Develioğlu, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne asil üye olarak seçildi. Yedek üyeliğe ise MHP’den Mehmet Ali Tekin getirildi. Meclisin 1 aylık tatile yılın hangi ayında gireceğinin tespiti ise yapılmadı.

‘TATİL YOK ÇALIŞMAYA DEVAM’
Başkan Yücel, henüz yeni seçildiklerini ve yeni yapının aksama olmadan oturması için çalışmak gerektiğini vurgulayarak, meclisin tatil yapmamasını önerdi. Bütün parti grupları Yücel’in önerisinin yerinde olduğunu vurgularken, Başkan Yücel, “Tatil yok, çalışmaya devam” diyerek meclisin tatil olmayacağını belirtti. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde ise CHP ve AKP grubu önerilerde bulundu. CHP grubu adına konuşan Erdoğan Toktaş, binalardaki asansörlerin engelsiz olarak zemin seviyesinde olması gerektiğini belirterek, engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılmasını istedi. Toktaş’ın önerisi olumlu görüş bildirilerek İmar Komisyonu’na sevk edildi. Toktaş ayrıca belediye çalışmalarında yardımcı olmak için belediye hizmet binası içinde bir odanın meclis üyelerine tahsis edilmesini de önerdi.

KÜLTÜR VE TURİZM KOMİSYONU ÖNERİSİ
AKP Grubu adına konuşan Kerim Başkaptan ise büyüyen Alanya’ya daha verimli projeler üretilmesine ön ayak olup turizm konusundaki sorunların çözülmesinde yardımcısı olacak ‘Kültür ve Turizm Komisyonu’, ayrıca şehir ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olan tarım ve hayvancılık alanlarında sorunların çözülmesinde katkı sağlayacak ‘Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’ kurulmasını önderdi. Meclis üyelerinin görüşmeleri sonrası üye sayısı 5 olacak şekilde komisyonların kurulması ve üyelerinin gelecek ayki meclis toplantısında seçilmesine karar verildi. CHP’li Erdoğan Toktaş da esnafla belediye arasında yaşanan sorunları gidermek ve mevcut sıkıntıları önlemek için ‘Esnaf ve Ticaret Komisyonu’ kurulması gerektiğini belirtti. Başkan Yücel, kurulması istenen diğer komisyonların da ilerleyen günlerde görüşüleceğini söyledi.

KIRSAL HİZMET İDARESİ KURULDU
Öte yandan, AKP Grup Başkanı Kerim Başkaptan, proje konusunda kırsalın zorlanabileceğini ve Alanya Mimarlar Odası ile hareket edilerek projelerin hazırlanması gerektiğini, bununla birlikte kırsalın rahatlatılması, kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesinin sağlanması gerektiğine değindi. Bunun üzerine Başkan Yücel, Alanya merkeze bağlanarak mahalle olan 16 belde ve 68 köye en sağlıklı şekilde hizmet götürülmesi amacıyla Kırsal Hizmetler İdaresi kurulmasına karar verildiğini açıkladı. Başkan Yücel, Kırsal Hizmetler İdaresi Müdürlüğü’ne ise eski Özel İdare Müdürü Menderes Sivri’nin getirileceğini söyledi. Sivri daha önce Alanya Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü ve Alanya İl Özel İdare Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştu. Dilek ve temennilerin ardından meclis toplantısı sona ererken, bir sonraki meclisin 3 Haziran Salı günü saat 14.00’te toplanmasına karar verildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.