Yalova Belediyesi’nde tabela yeniden değişti

yalova-130 Mart seçimlerinin ardından, önce AKP’nin ardından CHP’nin kazandığı ilan edilen Yalova’da, CHP’li başkan Vefa Salman belediye tabelasına ‘T.C.’ ekletmişti. Ancak seçimin iptalinin ardından başkanlığa vekalet eden Ak Partili Ömer Aslan tabelayı tekrar değiştirdi.

Yalova’da 30 Mart seçimlerinden sonra bir süre Belediye Başkanı olan CHP ‘li Vefa Salman’ın ‘T.C.’ ibaresini taktırdığı belediye tabelası Başkan Vekili seçilen Ak Partili Ömer Aslan tarafından kaldırılırken, ‘ Türkiye Cumhuriyeti’ yazısı eklendi.

Yalova’da 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimleri 6 oy farkı ile kazanan CHP’li Vefa Salman, Belediye tabelasına ‘T.C.’ ibaresini ekletti. Ak Parti ‘nin yaptığı itiraz sonucu Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimleri iptal etmesi ardından toplanan Belediye Meclisi, seçimlerin tekrarlanacağı 1 Haziran tarihine kadar Belediye Başkan Vekili olarak Ak Partili Ömer Aslan’ı seçti. Belediye Başkan Vekili Ömer Aslan, Vefa Salman tarafından Belediye Tabelası’nın üzerine konulan ‘T.C.’ ibaresinin yerine ‘Türkiye Cumhuriyeti’ yazdırdı. Başkan Vekili Aslan, bu konuda söyledi dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Arzu ediyorlarsa Yalova’nın her tarafını Türkiye Cumhuriyeti logo ya da yazısıyla donatabiliriz. Hiçbir mahsuru yok bizim için. Daha evvel Yalova Belediyesi yazıyordu. Arkadaşlar ‘T.C.’yi koydu. Biz de açılımını yaptık; Türkiye Cumhuriyeti. Ve her tarafa da yazabiliriz bunu, hiçbir sorunu mahsuru yok bizim için.”

You may also like...

1 Response

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.