BAŞKAN KOCAMAZ’DAN ENGELLİLER ŞÖLENİ’NE DAVET

“Engelliler Haftası” sebebi ile bir mesaj yayınlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,
“Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına hepimize büyük görevler düşüyor. Empati kurup, onların yerine kendimizi koyduğumuz zaman, onların çektikleri sıkıntıları az da olsa anlayabiliriz. Çünkü yarın bizim de engelli olmayacağımızın bir garantisi yok.” dedi.

Engelli vatandaşların, kendilerine acınılmasından veya süslü sözlerle övülmekten hoşlanmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Gerek birey gerekse de kurumlar olarak, engelli vatandaşlarımıza hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yapmalıyız. Bizim için çok önemsiz gibi görünen bir ayrıntı, engelli bir vatandaşımızın sıkıntısını çözme anlamında büyük önem taşıyabilir.” dedi.

Bu bağlamda yerel yönetim olarak kendilerine de çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Kocamaz, “Örneğin yollarda, kaldırımlarda ve yaya geçitlerinde rampa sistemlerine, üstgeçitlerde asansör tertibatına, toplu taşıma araçlarında yine asansör basamak sistemine önem veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunabilmesi için de gerekli destekleri vermeye hazırız. Ayrıca Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, belediye bünyesinde sadece engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenecek ‘Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kurduk.” dedi.

Başkan Kocamaz açıklamasının sonunda, Mersin Valiliği ile ortaklaşa düzenledikleri ve 10 Mayıs Cumartesi günü başlayıp, 18 Mayıs Pazar günü sona erecek olan Engelliler Şöleni’nde birçok etkinliğin gerçekleşeceğini kaydetti. Başkan Kocamaz, 1 hafta boyunca devam edecek olan etkinlikte Engelli Dernekleri ve okulların, sanatsal ve sportif etkinliklerde bulunacağını sözlerine ekleyerek, tüm Mersinlileri bu coşkuyu yaşamaya davet etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.