Başbakan partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı

akparti-10-kenti-acikladiBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin grup toplantısında 5 il ve 5 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. İlk açıklanan isim Gümüşhane, en son açıklanan ise Ankara oldu. Başbakan, Ankara adayını açıklamadan önce sözlerine ”Evet şimdi sıra geldi Ankara’ya” diyerek başladı ve mevcut başkan Melih Gökçek’in ismini anons etti. Adaylar açıklanmadan önce ışıklar kapatıldı ve o illerle ilgili 3’er dakikalık tanıtım videoları yayınlandı.

Erdoğan konuşmasında partisinin bazı belediye başkan adaylarını açıkladı:

GÜMÜŞHANE ADAYI: ERCAN ÇİMEN
Elbette teşkilatımızın bu noktadaki kanaatleri bizler için büyük önem arz ediyor. Adaylarımızda aradığımız kriterleri bu Cuma yapacağımız, genişletilmiş il başkanları toplantımızda etraflıca izah edeceğiz. Son toplantıda, seçim işleri başkanımız bunların izahını zaten yapmıştı.

Adayları tanıtırken bu şehirlerimizde neler yaptık, neler yapıyoruz. Bunları size görüntülü olarak verelim ve seyredelim. Öz geçmişleriyle ilgili sizleri bilgi sahibi yapalım. Hazırsak ilk önce Gümüşhane iliyle başlayalım. Tüm bu eserler bizim 10 yılda kazandırdığımız eserlerdir.

Adayımızı huzurlarınıza çağırıyorum. Ercan Çimen. 1966 Gümüşhane doğumlu. AK Parti Gümüşhane İl Başkanı.

İşte AK Parti’nin açıkladığı adaylar

BARTIN ADAYI: SEYFETTİN KALAY
Ve şimdi Bartın. Tabi bu görüntüler sadece özet görüntüler. Yoksa bunların çok daha fazlası var. Fazlası var azı yok. Burada da belediye başkan adayımız doktor Seyfettik Kalay. 1968 Bartın doğumlu. 2011 genel seçimlerinde AK Parti milletvekili adayı oldu.

KIRŞEHİR ADAYI: YAŞAR BAHÇECİ
Ahiler diyarına geliyoruz. Kırşehir’deki eserlerimizi gördünüz. Sağlıkta eğitimde yapılanları gördünüz. Kırşehir’i bir köy görüntüsünde tam Ahi Evran’a yakışır bir şehir haline getirdik. Daha da iyi olacak. Kırşehir’de belediye başkan adayımız, mevcut başkanımız Yaşar Bahçeci. Bahçeci, 1975’te Kırşehir’de doğdu. 2006 yılında İl Başkanı seçildi. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti belediye başkanı seçildi.

AMASYA ADAYI: CAFER ÖZDEMİR
Evet şimdi bir tarih kültür ve medeniyet şehrimiz Amasya’dayız. Şimdi buraya hemen belediye başkanımız Cafer Özdemir’i davet ediyoruz. Mevcut belediye başkanı. 1967 Yozgat Yerköy ilçesinde doğdu.

AFYONKARAHİSAR ADAYI: BURHANETTİN ÇOBAN
Şimdi bir başka tarih şehrimize gidiyoruz. Afyonkarahisar. Belediye başkanımız ve adayımız Burhanettin Çoban. 1962 Afyon doğumlu.

KAHRAMANMARAŞ ADAYI: FATİH MEHMET ERKOÇ
Ve şimdi Sütçü Nine’nin diyarına gidiyoruz… Şimdi Sütçü İmam’ın şehri diyarına gidiyoruz. Kahramanmaraş. Kahramanmaraş’ımızda gerçekten bu dönemde çok büyük hizmetleri oldu. artık büyükşehir olarak yeni bir dönem başlayacak. Merkezde belediye başkanımız Mustafa Poyraz kardeşime teşekkür ediyorum. Bu dönem bir değişime gittiğimizi kendisine söylediğimizde “Ben sizlerin belirlediği verdiği karara her zaman hazırım ve bundan sonra da nerede ne görev verilirse sonuna kadar buna hazırım” diyecek bir nezaketi ortaya koydu.

Ve Belediye Başkan adayımız Fatih Mehmet Erkoç. Mevcut il başkanı. 1974 Kahramanmaraş’ta doğdu.

Erdoğan’dan ‘Sütçü Nine’ sürçmesi

ESKİŞEHİR ADAYI: TİCARET ODASI BAŞKANI HARUN KARACAN
Şimdi geldik eskimez bir şehire. Eskişehir. Fakat Eskişehir’in merkezi yönetimden nasibini aldığı en büyük adım Yüksek hızlı tren. Oradan yıl sonuna kadar inşallah İstanbul’a gidiş devam edecek. Bununla bitmiyor, gördüğünüz gibi ciddi miktarda karayolları olarak, kavşak düzenlemeleri olarak, alt üst geçitler olarak Eskişehir’e çok büyük yatırımlar yaptık. Bu tür kavşak düzenlemelerini büyükşehirler yapar.

Örneğin İBB’nin yaptığı kavşak sayısı 150’ye yaklaştı. Ankara’da da büyük sayıda. Fakat Eskişehir’de bunların büyükşehir tarafından yapılmadığını görünce bizler devreye girdik. Yaptık, yapıyoruz.

Eskişehir adayımız, Ticaret Odası Başkanı Harun Karaca. Eskişehir Ticaret odası Başkanı Karaca, 1966 Eskişehir’de doğdu.

KAYSERİ ADAYI: MEHMET ÖZHASEKİ
Şimdi geldik, partimizin ilk Açıkhava mitingini yaptığımız yer, partimizin kuruluşunun ilk adımını attığımız yer, Kayseri. Gördüğünüz gibi merkezi yönetimle büyükşehir belediyesinin el ele verdiği yerlerde şehirlerimiz nasıl değişiyor. Şöyle bir 20 yıl öncesinin Kayseri’sini bir tanısanız bilseniz nereden nereye geldiğimizi anlama fırsatı bulursunuz.

Adayımız, mevcut belediye başkanımız Mehmet Özhaseki.

ÖZHASEKİ-BAŞBAKAN KONUŞMASI
Ben elinde pastırmayla geleceksin zannettim dedim. Bagajda dedi. Sağ olsun Kılıçdaroğlu nasıl olsa parayı gönderiyor dedi. Benim de Kılıçdaroğlu’ndan aldığım paralar var. Ben de stokluyorum. Kazandığım 12 dava oldu diyor. 13 tane de yolda var diyor.

KONYA ADAYI: TAHİR AKYÜREK
Konya’da belediye başkan adayımız, belediye başkanımız Tahir Akyürek. Akyürek, 1959 Konya Derebucak doğumlu.

ANKARA ADAYI: MELİH GÖKÇEK
Evet. Şimdi başkentimize geldik. Melih Gökçek yeni dönemde de belediye başkan adayımız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.