Cumhurbaşkanı Gül Soma’yı Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte Soma’da yaşanan maden faciasının ardından ilçeyi ziyaret ederek olayın yaşandığı madende yetkililerden bilgi aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Çiçek’e, Soma ziyaretinde eşlik etti.

Soma’da yaşanan üzücü olayın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte ilçeye geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve Meclis Başkanı Çiçek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katıldığı bir heyet tarafından Akselendi’de bulunan askeri havalimanında karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül’e Soma ziyaretinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindekiler daha sonra Akhisar devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Burada tedavi gören işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra facianın yaşandığı maden ocağına gitti. Maden ocağında Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üzücü olayın yaşandığı maden ocağı önünde yakınlarından haber bekleyen vatandaşlarla da görüştü.

Bu Acı Hepimizin Acısı

Soma’da üzücü olayın meydana geldiği maden ocağında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi. Kaybımız büyük ifadelerini kullanan Gül, “Şunu herkesin bilmesini isterim ki bir kişi bir kişidir, bir can bir candır. Bir kayıp o ailenin kıyametidir. Bu acı hepimizin acısıdır, çok büyük bir faciayla karşı karşıyayız. Yaraları sarmak için hepimizin el birliği içinde olmamız gerekiyor, büyük bir dayanışma göstermemiz gerekiyor” diye konuştu. Ne gerekiyorsa yapılacağı mesajını veren Cumhurbaşkanı Gül, başlatılan soruşturmalara dikkat çekti ve bunların titizlikle devam ettirileceğini belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.