Enez Belediyesi borç batağında

Edirne’nin turistlik ilçesi Enez’de yerel seçimleri kazanarak, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ezc. Abdullah Bostancı, belediyenin borçlarını görünce şaştı kaldı.

Daha önceki dönemlerde belediye başkanlığı görevini yürüten ve milletvekilli adaylığı için başkanlıktan ayrılan Bostancı, Enez Belediyesi’nin 53 milyon 623 bin lira borcunun olduğunu, belediyeye ait makam aracı, itfaiye dahil hiçbir aracın çalışmadığını görünce, ‘’Tam bir enkaz devraldık. Allah yardımcım olsun’’ dedi.

Bostancı, önceki dönem belediyenin çok kötü yönetildiğini ve işleri normale somak için geceli-gündüzlü personelle birlikte çalıştıklarını ifade ederek, ‘’30 Mart 2014 tarihi itibariyle belediyemiz borçları şöyledir; İller Bankası 38.250.000, Sosyal Güvenlik Kurumu 5.370.000, Enez Vergi Dairesi 1.105.000, Enez Tredaş-Trepaş elektrik borcu 563.000, Kalkınma ajansları 200.250, belediye birlikleri 350.150, Belediye personeli alacakları 503.150, şirket, esnaf ve kişiler 2.532.000 ve mahkeme, faiz, gecikme zammı ve icra masrafları 4.750.000 olmak üzere toplam 53.623.550 lira.

-Belediyenin tüm malları hacizli

Bu arada, Enez Belediyesi’nin tüm tapulu gayrimenkullerinin Edirne Sosyal Güvenlik Kurumu ve Mal Müdürlüğü’nce haciz konulmuş halde olduğunu kaydeden Bostancı, ‘’Bu açmazdan bir an önce kurtulmak için gerekenler yapılacak. Enezli vatandaşlarımız ve yazlıkçı misafirlerimiz bu gerçekleri bilmeliler’’ dedi.

-Harcamaların 828 bin 971 lirası ağırlama gideri

Enez Belediyesi’ni borç batağına sokan harcamalardan en dikkat çekicileri ise 330.553 liralık konukların ağırlanması için yemek gideri, 57.833 lirası konaklama gideri (otel), 293.626 lirası organizasyonlar, 54.491 lirası market, 92.468 lirası balık olarak ifade edilen kalemler oldu.

Araç kiralama (taksi, kamyon, iş makinesi) için 97.142 lira, Yolcu taşıma, gezi turları için 24.206 lira, Mezarlık ve sahil ağaç budama için 499.115 lira, yollara taş ve mezarlık onarımı için 113.437 lira, Su kuyularının elektrik aksamı onarımı 176.404 lira, pompa alımı 193.794 lira, İlaçlama gideri 200.401 lira, akaryakıt gideri 745.606 lira ve araç parçası alımı ve tamir – bakımı içinde 329.854 lira harcanıldı.

-Araç parkı hurdalık gibi

Enez Belediyesi’nin araç parkıda işler acısı durumda bulunuyor. Belediyeye ait itfaiye aracı, kepçe, minibüs ve 1 hizmet aracı arızalı durumda olduğu için kullanılamıyor.

Belediyenin halen çalışan tek aracı ise kepçe

Belediye başkanın makam aracı olmadığı için AK Parti İlçe teşkilatınca sağlanmış kiralık bir araçla hizmet götürdüğünü söyleyen Bostancı, ‘’Böyle bir belediye bulacağımı hiç tahmin etmezdim. Nasıl bu kadar plansız hareket edilmiş, bir anlam veremiyorum’’ dedi.
-Çöpler alınamıyor

Bostancı, 10 bin dönüm alana yayılmış halde bulunan ve yaz aylarında 35 bin nüfusun yaşadığı Enez’de çöpleri toplamak için gerekli aracın olmamasından da yakınarak, ‘’Çöplerin nasıl alınacağını düşünüyoruz. En az 2 araç gerekiyor. Gerekli girişimleri yaptım’’ diye konuştu.

-Hükümet desteği henüz yok
Trakya’da 3 ilçe belediyesi kazanan ve bunlardan 2’si Edirne’de biriside Kırklareli’nde bulunan AK Parti ile hükümetin Enez’e gerekli desteği vermesi bekleniyor.
Vatandaşlar, ‘’AK Parti, Enez gibi turizm merkezi bir yerde seçimi kazandı. Bunda Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın kişisel çabaları çok. Şimdi sıra hükümetin Bostancı’ya yardım vermesine geldi. AK Parti’nin İstanbul ilçe belediyeleri ile Büyük Şehir Belediyesi’nden 3-4 araç ve teknik destek ilçeyi yaz aylarında sorunların en aza indirilmesinde faydalı olacaktır. Ancak zaman geçirmemek gerekiyor. Toplanamayan çöpler yaz aylarında Enez’in büyük sorunu olacaktır’’ diye konuştu.