Kars Belediyesi Kendi Yapacağı Yolların Parke Taşını Üretecek

Kars Belediye Başkanlığı’na ait Mezra Köyü altında bulunan Parke Taşı İmalathanesi’nin açılışı yapıldı.

İmalathanenin açılışına Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte belediye meclis üyeleriyle birlikte basın mensupları da katıldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın yollarının kilit parke taşını kendilerinin üreteceğini belirtti. Başkan Karaçanta, günlük 400 metrekare parke taşı üretilecek imalathanenin Karslılara hayırlı olmasını diledi.
Başkan Murtaza Karaçanta; “Bilindiği üzere 45 günlük bir süreç oldu belediyeyi teslim aldık. Bu süreç içerisinde de tabi davetleri kabul ettik, tebrikleri kabul ettik. Bu arada çalışmalarımızda aksatmadan sürdürmeye devam ettik. Bugün de bu çalışmalarımızdan bir tanesini size tanıtmak için buradayız. Sizlerinde hepinizin bildiği gibi beton parke ve briket üretim tesisimiz 4 yıl önce buraya kurulmuş. 4 aylık bir üretimden sonra maalesef durdurulmuş, hangi nedenlerle durdurulmuş doğru bilmiyoruz. Ancak biz geldikten sonra burayı faaliyete geçirmeye karar verdik. Bakımına yaptık, gerekli çalışmalarını yaptık bugünde gördüğünüz üzere artık şehrimizdeki beton parke, kilitli parkeyi üretmeye başladık” dedi.

“SOKAKLARIMIZ PARKE TAŞLA DÖŞENECEK”
Parke taşı imalathanesinde kapasitenin istenildiği takdirde artırılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın tarihi dokusuna uygun olarak caddeleri parke taşla döşeyeceklerini söyledi.

Başkan Murtaza Karaçanta; “Bu tesisimizin günlük kapasitesi 400 metrekarelik bir alanı yapabilecek kadar parke taşı üretebilmektir. Tabi ki bu kapasiteyi artırabilmemiz mümkün mü? İllaki mümkün. Bunun içinde çalışmalarımız olacak. Ama bu aşamada zaten günlük üretecek 400 metrekare parke bizim için yeterlidir. Parke makinemiz saatte 80 ile 100 paket baskı kapasitesinde olup, kalıp değiştirme suretiyle kilit parke taşı, bordür, briket, yağmur oluğu gibi çim taşı gibi taşların yapımı sağlanmaktadır. Kalıplarını değiştirerek istediğimiz taş imalatını yapabiliyoruz. Şehrimizin şuan bir çok yerinde çalışmalarımız var. Öncelikli olarak Kurşunoğlu petrolün arkasında bozuk olan yolumuz vardı. Burada kilit parke taşı çalışması var. Bunun dışında İstasyon Mahallesi’nde orta yol olarak bilinen caddeyi boydan boya söktük. Orada bir çalışmamız var. Yani yıllardan beri hiç girilmemiş buralara, artık bu parke imalatını da başlattıktan sonra bütün sokaklarımıza gireceğiz. Kars’ın tarihi dokusunu da koruyarak sokaklarımızı parke taş sistemiyle döşemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Parke Taşı İmalathanesi gezen Başkan Karaçanta ve beraberindekilere imalathane yetkilisi tarafından bilgiler verildi. Başkan Karaçanta, daha sonra imalathaneden ayrıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.