Ergün, “En buruk bayramı yaşıyoruz”

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Soma’da meydana gelen ve resmi rakamlara göre 301 vatandaşımızın hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Manisa 19 Mayıs’lar içinde tarihinin en kara günlerinden birini yaşıyor. Belki de bizim için en buruk Gençlik ve Spor Bayramı bugün yaşanıyor. Allah yüce milletimizi daha büyük acılardan korusun” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmalarının üzerinden 95 yıl geçti. Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da başlattığı tarihi yolculuk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ilk adımın atılmasıyla kurtuluşun müjdecisi oldu. Esaretten kurtuluşun müjdecisi olan bugünü Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz. Bugün aynı zamanda tüm Türkiye’yi ve özelde Manisa’yı yasa boğan Soma faciasının yedinci günü. Bu nedenle 3 gün milli yas ilan edildi, Gençlik Haftası’nda resmi törenler dışındaki tüm kutlamalar iptal oldu. Manisa 19 Mayıs’lar içinde tarihinin en kara günlerinden birini yaşıyor. Belki de bizim için en buruk Gençlik ve Spor Bayramı bugün yaşanıyor. Allah yüce milletimizi daha büyük acılardan korusun. Matem ve bayramın iç içe olduğu bu günde, Somalı görev şehidi kardeşlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Evlatlarımızın mekanı cennet olsun. Geride kalan kederli ailelerine Allah’tan sabır diliyorum.”

Türk milleti hürriyetine zincir vurmak isteyenlerle mücadele etmiştir

Milli kimliğimize hayat ve yön veren, milletimizin samimiyetle benimsediği milli gün ve bayramların gözden düşürülme çabalarına üzülerek şahit olduklarına da vurgu yapan Başkan Ergün, “Bir yandan yüreğimizde matem, diğer yandan milli gün ve bayramımıza sahip çıkma gayreti. İşte bu ahval ve şerait içinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyoruz. 19 Mayıs 1919’u şöyle bir hatırlayalım. Aziz vatanımız işgal ve istila altında. Milletimiz Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmiş, sonrasında ağır bir ateşkes anlaşmasıyla ordusu dağıtılmış, işgallerle milletimizin haysiyeti zedelenmiş. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk işte böyle bir ortamda Samsun’a çıkmıştır. Samsun’a çıkış, bitkin ve çaresiz kalan milletimizin silkinip ayağa kalkışı olmuştur. Milletimizin hak ve hukukunu ayaklar altına alma küstahlığı gösterenler, hiç ummadıkları bir direnişle karşılaşmışlardır. İstilacılar emellerini hayata geçiremeden, kutsal vatan topraklarını terk etmek zorunda kalmışlardır. Türk milleti hürriyetini zincire vurmak isteyen alçak niyetlere karşı amansız bir mücadele vermiş, al bayrağımızı Anadolu’nun her köşesine bir daha inmemek üzere dikmiştir” dedi.

‘Ya istiklal ya ölüm’ ruhunu sonuna kadar muhafaza edeceğiz

Türk milletinin ve Manisalıların bayramını kutlayan Başkan Ergün, “Geçmişin bu iftihar ettiğimiz milli gerçekleri, her zaman aklımızda ve davranışlarımızı yönlendiren motivasyonun odağında olacaktır. Ne kadar övünsek azdır ve ne kadar gururlansak yeterli değildir. “Ya istiklal, ya ölüm” diyen bu ruhu sonuna kadar muhafaza edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ulusal bütünlüğümüze yönelik gelişecek her türlü tehdide karşı, Samsun’a çıkan iradenin sahip olduğu inançla cevap vereceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, terör şehitlerimiz ve Soma maden faciasında canlarını yitiren görev şehidi arkadaşlarımızı bir kez daha buradan saygı, minnet ve şükranla anıyor, tüm milletimizin Atatürk’ü Anma 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.