BAŞKAN ALTINOK ÖZ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ 2014 YILI 1. OLAĞAN TOPLANTISINA KATILDI.

Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, Pendik The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2014 Yılı 1. Olağan Toplantısına katıldı. Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanlığı seçimlerinin yapıldığı toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Şehir Planlamacısı Faruk Göksu, TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve 310 belediye başkanı katıldı.

TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak, “ Önümüzü görmediğimiz, hedefi doğru koymadığımız zaman etrafınızdakilerin sizin üzerinizdeki düşüncelerinde farklı çıkar noktaları oluşabilir. Türkiye çok dikkatli olmalıdır. 15. yıla doğru bir hedef koyduk ve o hedefin önüne geçtik. Üreten kimdir? Sizsiniz. Üreten STK’lardır” dedi.

“Türkiye’de İlk Arkeolojik Kazı Yapan Belediyeyiz”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, basına yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:” Türkiye’de arkeolojik kazı yapan ilk ilçe belediyesiyiz. Geç Roma erken Bizans dönemine ait bir kazı çalışmamız var. Çalışmalar sonucunda bir kilise ile büyük bir hamam gün yüzüne çıktı ancak henüz yerleşim yerine ulaşamadık. Kartal’ın da tarihi oldukça eski. Merkez restorasyon projelerimiz var. 13 tarihi çeşmenin restorasyon projesi çıkmak üzere. Daha önce Kartal’ın merkezindeki camiler restore edilmişti, şimdi ise binalar restore edilecek. Aynı zamanda 1676 yılında kurulan Soğanlık semtimiz var. Orada Haseki Sultan tedavi görmüştür. Oradan saraya götürdüğü laleler ile Lale Devri’nin başlamasına neden olmuştur. İşte o laleler sonra Hollanda’ya gitti ve dünya onu Hollanda lalesi olarak tanıdı. Aslında o lale İstanbul’da ve İstanbul’da da Soğanlık semtinden çıkmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Meclis Başkanlık Divan Üyeleri, Birlik Encümen Üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri seçimi, kapalı oy sistemiyle yapıldı. 310 belediye başkanının oy kullandığı seçimde 13 oy boş çıkarken Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 297 oy ile Birlik Başkanı seçildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.