Çubuk’ta Ücretsiz 8 Bin Fidan Dağıtıldı

Çubuk’ta başlatılan ‘Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası’ kapsamında vatandaşlara 8 bin ücretsiz fidan dağıtıldı.
Çubuk Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen kampanya kapsamında vatandaşlara 8 bin çam fidanı dağıtıldı.
Kamyonlarla Atatürk Parkına getirilen çam fidanları Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından vatandaşlara dağıtıldı.
Genç yaşlı ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımı ilginç görüntülere de sahne oldu. Fidan dağıtımından memnun olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Menduh Kurt, aldığı fidanları annesinin mezarına dikeceğini belirtti.
Daha önce de meyve ağaçları diktiğini ifade eden vatandaşlardan Emre Yılmaz ise, çocuğu ile birlikte aldığı fidanlarını evinin bahçesine dikeceğini kaydetti.
Fidan dağıtımı ile ilgili bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, belediye olarak yürüttükleri hizmetlerin yanında ilçenin yeşil alana kavuşması için bir yandan da ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi. Ankara Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte başlattıkları ‘Her Çocuk Bir Fidan Kampanyası’ kapsamında vatandaşlara 3 yıldır ücretsiz çam fidanı dağıttıklarını anlatan Başkan Özden, şöyle konuştu:
” 1402 Ankara Savaşının olduğu yıllarda ilçemizin büyük kısmının ormanlık olduğunu tarih kitaplarından okuyoruz. Şuan o ormanlardan eser yok, ancak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bulduğumuz her yere ağaç dikerek şehrimizi yeşillendirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda
279 bin 717 metrekare alana 24 bin 736 ağaç fidanı diktik. Kişi başına düşen 3,73 metrekare yeşil alan ile devraldığımız ilçeyi, 3 yıl gibi kısa bir sürede 47 adet yeni koruluk oluşturarak kişi başına düşen yeşil alanı 7,8 metrekareye çıkardık. Bunların yanında geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımıza ücretsiz çam fidanı dağıtıyoruz. Bu kampanya çerçevesinde 8 bin adet çam fidanı dağıttık.
Amacımız ilçemizi eskiden olduğu gibi Yeşil Çubuk’a dönüştürmektir.
Vatandaşlarımızdan, onlara vermiş olduğumuz bu fidanları bahçelerine dikmelerini, onlara çocukları gibi bakmalarını istiyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.