Çanakkale Belediyesi Aydınlatma İçin Güneş Enerjisinden Yararlanıyor.

Parklar Güneş Enerjisiyle Tasarruf Sağlıyor.

Çevre faktörünü çalışmalarının merkezine alarak faaliyetlerine devam eden Çanakkale Belediyesi, kent içinde kurulan yeni yeşil alan ve park alanlarına güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor. Çevre faktörünü çalışmalarının merkezine alarak faaliyetlerine devam eden Çanakkale Belediyesi, kent içinde kurulan yeni yeşil alan ve park alanlarına güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurarak enerji tasarrufuna katkıda bulunuyor. Kent merkezinde yeni oluşturulan yeşil alan ve parklarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Barbaros Mahallesi, Gonca ve Beyşehir Sokak kesişiminde bulunan park alanına güneş enerjili aydınlatma sistemleri yerleştirildi.

Gündüz saatlerinde aydınlatma direkleri üzerinde bulunan panellerde toplanan güneş enerjisi ile çalışan aydınlatmalar, enerji tasarrufuna da katkıda bulunacak. İlerleyen süreçte ise aydınlatma sistemlerinin kentin çeşitli noktalarına yerleştirilerek sayılarının arttırılması planlanıyor.