Büyükşehir’in engelli çalışanı, halka hizmete evinden katılıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi bünyesinde, yeni sistem uygulamasıyla evinde çalışma olanağı tanınarak istihdam edilen engelli Eylem Kobalan’ı, ikametgahında ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, daha fazla engelli vatandaşın topluma kazandırılması gerektiğini söyledi. Başkan Sözlü, şikayetinin sonucu kendisine bildirilen bir vatandaşla da bir süre sohbet etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi’ne gelen vatandaş şikayetlerine yönelik, ilgili daire başkanlıklarından gelen çözüm bilgilerinin halka aktarılmasıyla ilgili olarak evinde çalışan engelli Eylem Kobalan, Adanalılar’ı arayıp, çözümleri ve uygulamaları iletmeye başladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Eylem Kobalan’ı, çalıştığı evinde ziyaret etti ve daha çok engelli vatandaşı istihdam etmek ve üretmelerine, toplumda kendi ayakları üzerinde durmalarına olanak tanımak için verilen çabanın artırılması gerektiğini söyledi. Başkan Sözlü, “Elemanımızın evinden çalışacak olması ve bu şekilde istihdam edilerek, üreten, çalışan bir birey haline gelmesi elbette bizim için sevindirici. Benzer örnekleri çoğaltmamız gerekiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, evden çalışma konusunda örnek teşkil edecek bir uygulamaya imza atmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, kendisine böyle bir fırsat verildiği için teşekkürlerini ileten 153 Çağrı Merkezi çalışanı Eylem Kobalan, bir toplu taşıma aracının güzergahından çıkması ve öğrenci kartı okuttuğu için kendisine kaba davranmasıyla ilgili şikayetin sonucunu bildirdi. Aynı vatandaşla bir süre sohbet eden Başkan Hüseyin Sözlü de, “Hizmetin halkımıza kaliteli ulaşması noktasında bu tip uyarılar bizim için çok yönlendirici. Hizmetin kalitesini bozanlara, olumsuzluk yaşatanlara karşı bizi uyarmanız çok yerinde. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Böyle bir olumsuzluk yaşamanız elbette üzücü. Halkımıza karşı görevimizi yapmamızı sağlıyorsunuz. Halka hizmet ederken yapılan yanlışlıkları görme, bunları yapanları uyarma ve sorunlu davranışları düzeltme noktasında bize fırsat veriyorsunuz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.