BAŞKAN TUNA, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Tuna, her vatandaşın yaşadığı çevreye duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, sağlıklı yaşamın sürdürülebilmesinin ancak sağlıklı bir çevreyle olabileceğine dikkat çekti. Toroslar Belediyesi olarak çevreye olan duyarlılığı sadece sloganlara indirgeyerek değil, kentin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelerin altına imza atarak gösterdiklerini belirten Tuna, “Görevimizin ve çevre sorunları konusundaki sorumluluğumuzun ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Daha güzel ve daha yaşanılabilir bir Toroslar oluşturmak amacıyla tüm çalışmalarımızı çevre faktörünü ön planda tutarak gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla 11 yılda Toroslar’da yeşil alan miktarını 106 bin metre kareden 900 bin metrekareye , 56 olan park sayısını da 134’e çıkartırken, bu alanlarımız dinlenmenin yanı sıra yürüyüş yolu ve fitness gruplarıyla adeta spor merkezi haline geldi. İlçemizdeki yeşil alan miktarını 1 milyon metrekareye ulaştırmayı hedefliyoruz. İlçemizde yaptığımız birçok parkımız, belediyemiz teknik kadrosunca projelendirilerek yine belediye işçilerimizin gayretleriyle inşa edilmektedir” dedi.

Sağlıklı bir toplumun yetişmesinde çevrenin önemine değinen Tuna, “Gelecek nesillere yeşil dokusu fazla, yeşil alanları korunmuş bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamak ve halkın çevreye olan duyarlılığını arttırmak için ilçemizdeki okullarda okuyan öğrencilerle birlikte her yıl geleneksel düzenlediğimiz ‘Sokağı Temiz Tut’ kampanyası büyük ilgi görmektedir.Mersin’de belediyeler arasında ilk kez, Toroslar Belediyesi olarak Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirdik. Geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunmaktayız. Geri dönüşüm çalışmalarımız kapsamında doğada uzun süre yok olmayan ve çevreye zarar veren pet şişelerden ve kullanılmış araç lastiklerinden hayvan figürü verilmiş saksılar yaparak ilçemizdeki kavşaklara yerleştirdik. Bunun yanı sıra doğaya zararlı bir diğer malzeme olan atık pillerin toplanması amacıyla ilçe sınırlarımız içerisindeki okullar, siteler ile cadde ve bulvar boylarına atık pil kutuları, israfı önlemek ve insanlarımızı ekmek tüketimi konusunda bilinçlendirmek amacıyla da bayat ekmek toplama kutuları yerleştirdik. 5 litre kullanılmış kızartma yağını getiren vatandaşlarımıza da Belediye olarak 1 litre ayçiçek yağı veriyoruz. Topladığımız atık yağların sabun üretiminde kullanılması noktasında sabun fabrikalarıyla görüşüyoruz. Toroslar Belediyesi olarak böylelikle hem çevreye verilen zararı en asgariye indirmeye hem de insanları geri dönüşümün önemi konusunda bilinçlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirmek için 60 dönümlük bir araziyi Greenway şirketine güneş enerji santrali kurulmak üzere tahsis ettiklerine belirten Tuna, “Yenilenebilir enerji konusundaki bu girişimlerimizle, dünyada yoğunlaştırılmış güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten dördüncü merkez Türkiye’de ilk olarak Toroslar’da kurulmuştur. Aynı zamanda traktör römorkunun üzerine yerleştirdiğimiz güneş enerjisi panelleriyle; yeşil alan, park, bahçe ve yürüme yollarının sulamasını da gerçekleştiriyoruz. Nükleerin tartışıldığı ilimizde çevreye ve doğaya hiçbir olumsuz etki sunmayan güneş enerjisini bu şekilde değerlendirmemiz bizim için mutluluk vericidir. Başta sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere; çevre bilincinin pekiştirilmesi ve en değerli emanet olan doğanın korunması anlamında çalışmalar yürüten bütün kişi ve kurumlara başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlar, tüm halkımıza güzel ve temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.