Başkan Topbaş Michael Bloomberg’e İstanbul’u gezdirdi

Başkan Kadir Topbaş, New York Eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg’e Tarihi Yarımada’yı gezdirdi. Konuğuna İstanbul’daki gelişmeler hakkında bilgiler veren Topbaş, Tarihi Yarımada’nın yayalaştırılmasıyla ilgili çalışmaları anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, New York Eski Belediye Başkanı ve Bloomberg Philanthropies’in kurucusu olan İşadamı Michael Bloomberg’e Tarihi Yarımada’yı gezdirdi.

Sabah saatlerinde Sultanahmet Meydanı’nda konuğunu karşılayan Kadir Topbaş, Bloomberg ile birlikte Yerebatan Sarnıcı, Milion Taşı ve Alman Çeşmesi gibi tarihi eserleri gezdi. Topbaş ve Bloomberg, daha sonra birlikte kahvaltı yaptı.

Konuğuna İstanbul’daki gelişmeler hakkında bilgiler veren Başkan Topbaş, Tarihi Yarımada’nın yayalaştırılmasıyla ilgili çalışmaları anlattı. Michael Bloomberg de dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri olan Tarihi Yarımada’yı yayalaştırıldıktan sonra daha güvenli, daha temiz ve daha erişilebilir gördüğünü kaydetti.