Başbakan’dan Akhisar’a Ödül

Akhisar Belediyesine, Restorasyonunu yaptığı ve ihale ederek şehre farklı bir görünüm sağlayan “Eski Kasap Hali” projesiyle ödülünü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın elinden aldı.

Ankara Rixos Otel’de 4.sü düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu proje yarışmasında Akhisar Belediyesi ödül aldı.

Akhisar Belediyesi hazırladığı Eski Kasap Hali projesi ile AK Parti 4. Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” sempozyumunda ödül almaya hak kazandı. Ankara’da gerçekleştirilen sempozyumda 286 proje sergilendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, sempozyumun belediyelerin neler yaptığının çok net göstergesi olduğunu dile getirdi. Bakan Bayraktar, “Bu hizmet, bu ilham, Başbakanımızın 1994 ile 1999 yılları arasında İstanbul’da yaptığı dünya çapındaki liderlik ve belediye başkanlığının getirdiği ivmedir, oluşumdur, berekettir. O gün İstanbul’da su yokken, sular şırıl şırıl aktı. İstanbul’da çöp dağları varken, İstanbul pırıl pırıl tertemiz oldu. İstanbul’da ulaşımda, çevrecilikte, yeşillendirmede büyük mesafeler alındı. O günler bizleri iktidara taşıdı. Şimdi tüm Türkiye’mizde daha yaşanabilir şehirler için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

286 projenin yarıştığı ödül töreninde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ilçeler arası kategoride elde ettiği üçüncülük ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Öte yandan birinci Adana’nın Kozan ilçesi olurken, ikinci ise Samsun ilinin Çarşamba ilçesi oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.