Çiçekler Erdemli Belediyesinden

BİTKİ ÜRETİM MERKEZİ ERDEMLİ’NİN ÇİÇEK İHTİYACINI KARŞILIYOR

, ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarında kullandığı çiçek ve bitkilerin üretiminin belediye ait olan bitki üretim merkezinde devam ettiğini bildirdi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çiçek serasında 100 binin üzerinde bitki ve çiçek üretildiğini belirtti. Tollu, bu sayede belediye olarak bitki ve çiçeğe para harcamadıklarını ve tasarruf ederek ilçeye hizmet ettiklerini vurguladı.

Erdemli Belediyesi bitki üretim merkezi olarak bilinen çiçek serasında üretimin yıl boyunca devam ettiği kaydedildi. Çiçek serasından daha önceki yıllarda atıl durumda olan ve istenilen verimin alınamadığını kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kendi dönemlerinde çiçek serasını yeniden canlandırdıklarının altını çizdi. Şu an Erdemli’nin tüm çiçek ve bitki ihtiyacının belediye çiçek serasından karşılandığını ifade eden Tollu, “bu şekilde dışarıya para harcamıyor, belediyemize ek bir külfet getirmiyoruz. Tasarruf ediyoruz ve bu şekilde de ilçemize hizmet ediyoruz” dedi.

Belediye çiçek serasının şu an tam kapasite ile çalıştığını kaydeden Tollu, hem süs bitkisi, hem saksı çiçeğinin burada üretildiğini belirtti. Belediyece 4 yıldır sürdürülen mezarlıklar projesi çerçevesinde mezarlıklara dikilen güllerin burada yetiştirildiğini beyan eden Tollu, “ayrıca yaptığımız parkların bitkisi, orta refüj ve kavşakların bitkilerini, çiçeklerini buradan karşılıyoruz. Diktiğimiz ağaçları burada yetiştiriyoruz. Çelikleme, aşılama gibi işlemleri burada yapıyoruz. İstihdam ettiğimiz Ziraat mühendisleri ve Ziraat teknikerleri ile bu işi hem bilimsel hem de modern yapıyoruz. Şu an çiçek seramızda onlarca çeşit bitkiden 100 bin adet üretim gerçekleştiriyor, ilçemize armağan ediyoruz” dedi.

Tollu, açıklamasının sonunda belediye bitki üretim merkezinde çeşitlendirme ve üretim kapasitesinin günden güne arttırılacağını belirterek sözlerine son verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.