Ergün: “Ramazan Ayı İslam Alemine Barış ve Huzur Getirsin”

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ramazan ayının gelmesiyle bir mesaj yayınladı. Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini temenni eden Başkan Ergün, “af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Mübarek 3 ayların sonuncusu ve 11 ayın sultanı Ramazan ayına ulaşmamız nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında tüm Manisalıların ve İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Başkan Ergün, “Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı o kadar büyülüdür ki, gelişi bütün bir yıl beklenir ve gidişindeki keder de ancak böyle bir ikinci geliş ümidiyle hafifler. Tasa sevince, hüzün ise neşeye dönüşür” dedi.

Yoksul vatandaşlarımızın yanında olacağız

Ramazan ayında başta Soma maden şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi de dualarımızda unutmamamız gerektiğini de belirten Başkan Ergün, “Özellikle Soma ilçemizde meydana gelen maden felaketi gibi büyük felaketlerin bir daha yaşanmamasını bu mübarek günler vesilesiyle Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayının mukaddesatına uygun programlarımızla il genelinde çeşitli etkinliklerimiz olacak. Ramazan ayının maneviyatına uygun bir şekilde 17 ilçemizde de bu etkinliklerimiz yer alacak. Gıda Banka’mız aracılığıyla yoksul vatandaşlarımızın yanında olmaya da devam edeceğiz. Bu hizmetimiz de yine il genelinde tespitini yaptığımız vatandaşlarımıza gidecek. Bu vesileyle Ramazan ayının tüm İslam alemine ve Manisa’mıza barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.