HÜSEYİN SÖZLÜ: “RAMAZAN AYI HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, RAMAZAN AYI DOLAYISIYLA YAPTIĞI AÇIKLAMADA, MÜBAREK RAMAZIN AYI’NIN ADANALILARA, TÜRK VE İSLAM ALEMİNE BARIŞ, HUZUR VE GÜZELLİK GETİRMESİ TEMENNİSİNDE BULUNDU.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ramazın Ayı’nın Türk İslam Alemi’ne bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak, yeryüzünün çeşitli noktalarında akan Türk ve Müslüman kanının durdurulması için de Ramazan Ayı’nın önemli bir fırsat oluşturacağını açıkladı. Ramazan Ayı’nın mübarek ve ulvi duyguların üst seviyeye çıktığı, bencillikten, kötü duygulardan ve insanı zaaflardan uzaklaşıldığı bir ay olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, “Ramazan Ayı, İslam alemi için en mübarek aydır. Bu ayda yardımlaşma, birlik beraberlik, toplumsal uzlaşma yaşanır. Ramazan Ayı’nda dargınlıklar unutulur ve nefis köreltilir, husumetler bir yana bırakılır. 11 ayın sultanı olarak kabul ettiğimiz Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarında bereket ve huşu vardır. Bu ayda yoksulların unutulmamasına, iftarını açmakta, karnını doyurmakta zorlanan vatandaşlarımıza destek olunmasında büyük hayır vardır” dedi.

Ramazan Ayı’nda kurulan iftar sofralarına oturmanın, oruç açmanın manevi huzuru ve güzelliğinin İslam Alemi’ne has bir ayrıcalık olduğunu ifade eden başkan Hüseyin Sözlü, “Ramazan Ayı’nda hüzün ve keder, neşeye ve bolluğa, paylaşmaya dönüşür. Bir Ramazan Ayı’na daha kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayı’nın başta hemşehrilerim olmak üzere, Türk ve İslam Alemi’ne hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.