“ENGELSİZ SANAT, ENGELSİZ HAYAT” SERGİSİ AÇILDI

Alanya Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesi ile düzenlediği etkinliklerin ilkini Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde açılışını gerçekleştirdiği, “ENGELSİZ SANAT, ENGELSİZ HAYAT” sergisi ile başlattı.

Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi El Sanatları Öğretmeni Ayşegül Macar Koçak tarafından 70 Engelli ve yakınlarında oluşan kursiyerlerin bir yıl boyunca aldıkları el sanatları eğitimi neticesinde el emeklerinin beğeniye sunulduğu sergi ,halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sergi açılışına, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Adem Er, Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ve bir çok kurum amiri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve engelli yakınları katıldı. Serginin açılış kokteylinde konuşan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir; Dünya Nüfusunun %10’undan fazlasını oluşturan engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu, sosyal devlet olmanın bir gereğinin eli olmayanın eli, gözü olmayanın gözü, dili olmayanın sözü olması gerektiğini belirtti.

Alanya Kaymakamı Özdemir, çağdaş devlet olma gerekliliği nedeniyle, engelliler için yaşam konforunun hayatlarında çok önemli yer tuttuğunu, bu konforu sağlamak ve engelleri aşmak için gerekeni yapmanın devletin asli görevi olduğunu belirtti. Bu süreçte Alanya’da böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinden gurur duyduğunu belirtti.

Engelliler Haftası faaliyetleri Alanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek birbirinden farklı ve keyifli birçok etkinlikle hafta boyu devam edecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.