Dertli ‘Çayır’

EGO otobüslerinin güzergah değiştirmesiyle sancılı günler yaşayan Tuzluçayır sakinleri, rutin hizmetleri de alamadıklarını iddia etti: “Tek derdimiz otobüs değil. Olağan hizmetleri alamıyoruz.”

Tuzluçayır’da yaşanan olaylar sonrası EGO’nun otobüs güzergahlarını değiştirmesine bölge halkı tepki göstermeye devam ederken, mahalleli hiçbir hizmet alamadıklarını iddia ederek, yetkililere tepki gösterdi.

Seçim gezileri dışında kimsenin bölgeye el uzatmadığını belirten bölge halkı, “Ankara’nın mahremiyet bölgesi olduk. Yollarımızda arabayla gitme şansımız yok. Çukurlardan kaçarken kaza yapıyoruz. Kaldırımlarımız çok eski. Engelliler için yapılan şeritlerin tamamı tahrip edildi sonra da yenilenmedi. Çevredüzenlemesi zaten hiç yok” diye konuştu.

GERİ KALDIK
Bölgenin belediye hizmetlerini alamadığı için diğer mahallere göre daha geri kaldığını dile getiren Tuzluçayırlılar, şu şikayetlerde bulundu:
“Birileri otobüsü parçalar, cezasını biz çekeriz. Belediye kızdıkça sıkıntısı bize yansıyor” diye konuştu. Diğer mahalleler için rutin bir işlem olan asfalt dökümünün, Tuzluçayır’da yıllardır olmadığını söyleyen taksici esnafı, “Yollarımız 10 sene önce asfaltlandı ve öylece bırakıldı. Çukurlardan kaçabildiğimiz kadar kaçıyoruz. Ancak çoğu zaman ya kaza yapıyoruz ya da lastiğimiz parçalanıyor.”

ENGELLİLER UNUTULDU
Tuzluçayır’da kaldırımlarda bulunan engelli şeritlerinin tahrip edildiğini belirten mahalle sakinleri bu şeritlerin yanı başında yer yer derin çukurlar bulunmasından şikayetçi oldular. Çevre sakinleri, bu durumun engelliler için tehlike oluşturduğunu belirterek bu durumun çözüme kavuşması gerektiğini söyledi.

PARKLARDAN KORKUYORUZ
Yıkılan gecekondu mahallelerinden Tuzluçayır’a gelenler arasında uyuşturucu satıcılarının da olduğunu belirten mahalle sakinleri, bu konuda denetim yapılmadığını belirterek, “Çocuklarımız ve kendi güvenliğimizden şüphe duyar hale geldik” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.