Yücel: Hedefimiz sürdürülebilir turizm

hedefimiz_surdurulebilir_turizmAlanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Büyükşehir Yasası nedeniyle yeni bir yapılanma içerisinde olduklarını belirterek, “Bütün birimlerimiz sezon hazırlıklarını tamamladı” dedi

“Hedefimiz sürdürülebilir turizm”
30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Büyük Alanya’nın Belediye Başkanı olan Adem Murat Yücel, mazbatayı aldıktan sonra yüksek tempolu çalışma dönemine girdi. Yasa gereği meclis, encümen ve büyükşehir toplantıları ve tebrik ziyaretleri ile oldukça yoğun bir ay yaşayan Başkan Yücel, bir yandan da verdiği talimatlarla Alanya’nın turizm yaz sezonuna hazırladı. Alanya ekonomisinin lokomotif sektörünün turizm olduğunun altını çizen Yücel, “Büyükşehir Yasası nedeniyle yeni bir döneme girdik. 6 bin 360 sayılı kanun ile 16 belde kapanarak köylerle birlikte Büyük Alanya 103 mahalle oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma ile vatandaşlarımızın hizmet alımında sorun yaşamamaları için gayret sarf ediyoruz” dedi.

‘HİÇ KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK’
Şu an kapanan belediyeler ile merkez belediyenin elinde ne gibi araç, gereç ve personel var, bunun envanterini çıkardıklarını dile getiren Yücel, “Öncelikle belirtmek isterim ki, hiç kimse endişe etmesin. Yasal çerçevede Alanya menfaatlerini de dikkate alarak hiçbir kişi ve kurumun mağdur olmaması için tüm olanakları seferber edeceğim. 70 kilometrelik sahil bandı ve 276 bine yaklaşan nüfusu ile Büyük Alanya’da hizmet akışının aksamaması için hangi bölgede ve hangi noktada hizmet birimi açacağımızı planlıyoruz. Temel amacımız vatandaşımızın memnuniyetini ve hayat kalitesini yükseltmek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız koordineli çalışma ile sorun yaşamadan sezonu geçirmek istiyoruz. Turizm, tarım, inşaat sektörü ve eğitim kurumlarıyla Avrupa’da kendimizi kabul ettirebilmemiz için herkesin sorumluluğu var” diye konuştu.

‘KURALA UYMAYANI ASLA AFFETMEM’
Hizmet noktasında belediye olarak verimi artırmak için tüm imkânları zorlayacaklarını vurgulayan Yücel, “Ev kadınının, öğrencinin, esnafın, kısacası Alanya’da yaşayan herkesin sorunu benim sorunumdur. Ayrım yapmadan ve ötekileştirmeden vatandaşımıza eşit ve adil hizmet vereceğiz. Ayakkabı boyacısından simitçisine, turizmcisinden işadamına, hepimiz bu geminin içindeyiz. Önemli olan geminin su almamasıdır. Turisti rahatsız eden, huzur bozan, uygulayacağımız sisteme, kurala, yasalara uymayan olursa gerekeni yaparım. Yanlışa göz yummam ve müsaade etmem. Belediye meclisimiz ve encümenimiz ile sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla çözüm üretmede ortak hareket edeceğiz. 30 Mart’ta Alanya’da seviyeli bir seçim oldu. Oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ederim. Hiç kimseye kırgın değilim” dedi.

‘KAPIM HERKESE AÇIK OLACAK’
Seçim döneminin artık geride kaldığın dile getiren Başkan Yücel, “Siyasi rekabet bitti, hizmet dönemi başladı. Görevim gereği herkesin başkanıyım. Sürdürülebilir turizm ve doğal kaynakların gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için el birliğiyle Alanya’ya sahip çıkmamız gerekiyor. Bu noktada Alanya’nın marka değerinin yükseltilmesi için gelecek öneri ve yapıcı eleştirilere açığım. Herkese kapım açık. Şeffaf belediyecilik sözü verdik ve ilk adım olarak Basın Bürosu açtık. Kent bilinci ve sorumluluk duygusuyla hareket eden vatandaşlarımıza götüreceğimiz kaliteli hizmet ile mutlu bir Alanya toplumu genel kabul gören bir hedeftir. Ben de bu hedefe ulaşmak için elimi taşın altına koydum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.