Zabıta Ekipleri Denetimlerini Sıklaştırdı

Dörtyol Belediyesi, yakalaşan Ramazan ayı dolayısıyla özellikle gıda imalathanelerini ve gıda maddesi satan işyerlerini sıkı denetim altına aldı.

Zabıta müdürlüğü ekipleri, şehrin muhtelif yerlerindeki pastaneler, kasaplar, fırınlar, lokantalar, dönerciler, market-bakkallar, tatlıcılar ve yufkacılar gibi gıda maddesi üreten ve satan tüm işyerlerini denetimden geçiriyor.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında bazı işyerlerinin imalathanesinin genel temizliğinin yetersiz olduğu ayrıca ürün depolarının da düzensiz olduğu görüldü. İmalathaneciler temizlik ve düzen konusunda ciddi şekilde uyarıldı.

Dörtyol sahili dört taş mevkiinde yapılan denetimlerde tarihi geçen ürünleri zabıta ekiplerinin titiz incelemeleri sonucu tarihi geçen ürünleri el koyarak iş yeri hakkında cezai işlemler uygulandı. Tarihi geçen gıda ürünleri zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

Halkın sağlığının korunmasına büyük önem verdiklerini belirten Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi. “Belediyemiz halkımızın sağlığının korunması için büyük çaba sarf etmektedir. Belediyemiz zabıta müdürlüğü ekipleri tarafından sürekli denetimler yapılmakta, gıda maddesi satan ve imal eden tüm işyerleri periyodik şekilde denetimden geçirilerek, halkımızın sağlığını tehdit edici unsurlar ortadan kaldırılmaktadır.

Ramazan ayı dolayısıyla denetimleri daha da artırdık. Özellikle fırınlar başta olmak üzere pastaneler, tatlıcılar ve yufkacılar üzerinde denetim yapılmaya başlandı. Ekiplere talimat verdim gıda maddesi imal eden ve satan bütün işyerleri tek tek denetimden geçecek.

Sağlıksız koşullarda üretim yapan her kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak. Çünkü halkımızın sağlığının korunması çok daha önemli. Bu konuda asla taviz vermedik. Bundan sonrada taviz vermeden denetimlerimizi devam ettireceğiz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.