ERDEMLİ’DE MEZARLIKLAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

Erdemli Belediyesi ilçe merkezinde bulunan mezarlıkları güzel bir görünüme kavuşturduktan sonra şimdi de eski beldelerin (yeni mahalleler) tüm mezarlıklarının genel bakımlarını yapıyor. Yapılan açıklamada belde mezarlıklarının da yapılan çalışmalar sonrasında, ilçe merkezindeki mezarlıklar gibi cennetten bir köşe haline dönüştürüleceği bildirildi. Yapılan çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mezarlıklar projesinin ilçe merkezinde çok büyük takdir topladığının altını çizerek, “büyükşehir belediyemizle birlikte aynı hizmeti şimdi de belde mezarlıklarına götürüyoruz, çünkü Erdemli yeni yasayla Çeşmeli’den Kızkalesi’ne kadar bir bütündür” dedi. Ekiplerin Arpaçbahşiş merkez mezarlığında çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Erdemli Belediyesi kapsamlı hizmet atağını sürdürüyor. İlçe genelinde bulunan mezarlıklara yaptığı bakım ve çiçeklendirme çalışmalarıyla vatandaşın takdirini toplayan Erdemli Belediyesi, şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ekipleri ile birlikte yeni mahallelerin mezarlıklarına el attı. Mahalle mezarlıklarının kapsamlı bir bakımdan geçtiği bilgisi verilirken, yapılan çalışma sonrasında tüm mezarlıklarının da güllük gülistanlık bir hale kavuşacağı müjdesi verildi. Çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mezarlıklar projesinin ilçe merkezinde vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandığının altını çizerek, “aynı hizmeti şimdi de büyükşehir belediyemizle birlikte Erdemli’mize bağlanan yeni mahallelerimizin mezarlıklarına götürüyoruz. Çünkü Erdemli yeni yasayla Çeşmeli’den Kızkalesi’ne kadar bir bütündür” dedi. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Tollu, sözlerini şöyle sürdürdü: “ 2009 yılında başlattığımız mezarlıklar projesiyle mezarlıkları adeta cennetten bir köşe haline getirdik. Bu projeye başlanmadan önce insanlar mezarlıkların içler acısı halinden şikâyetçiydi. Bunun için mezarlıkların yollarını, giriş bölümlerini, kapılarını düzenledik. Her mezara güller diktik ve cennet bahçesi gibi oldu. Bunu ilçe merkezimizdeki her mezarlığa uyguladık. Yaptığımız her iş, ürettiğimiz her hizmet bizim aynamızdır. Bu anlayışla hareket ederek, halkımızın takdirini kazanmaya gayret ediyoruz.”

Yaptıkları işlerin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Tollu, “Peygamber Efendimiz bir mezar üzerine yeşil bir hurma dalı dikiyor ve bul dal parçası kuruyuncaya kadar o mezardaki kişi azap görmez buyuruyor, biz de Peygamber Efendimizin verdiği bu müjde ışığında mezarlıklarımızı cennet bahçelerine çevirmeye çalışıyoruz” dedi. Yaptıkları her hizmeti önce Allah rızasını gözeterek yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Tollu, açıklamasını “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” diyerek sonlandırdı. Yapılan açıklamada; ekiplerin Arpaçbahşiş merkez mezarlığında çalışmaları sürdürdüğü bildirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.