Tarsus’ta Ramazan Ayı’nın tüm güzellikleri Makamı Daniyal Meydanında yaşanıyor.

Tarsus Belediyesi tarafından Makamı Daniyal Meydanında düzenlenen iftar programında vatandaşlar aileleri ile oruçlarını açıyor, okunan ilahilerle gönüllerini coşturuyor.

Emekli Müftü Remzi Yavuz’un sohbet yaptığı iftar programında yaklaşık 3 bin kişiye yemek verildi. Ramazan Ayı’nın bir fırsat olduğunu bu ayı iyi değerlendirmek gerektiğini belirten emekli müftü Yavuz, Tarsus’ta çok güzel bir Ramazan ayı etkinliği düzenlendiğini, programda emeği geçenlere teşekkür etti.
İftar programda ayrıca İmam Hatip öğrencilerinden oluşan grubun okuduğu ilahiler Tarsuslular mest etti.

Makamı Daniyal Meydanının Tarsuslulara dar geldiği programda Ulucami ile Makamı Daniyal Cami önündeki yol trafiğe kapatılarak, masalar açıldı.
Okunan ezanla birlikte konuklar yapılan iftar duasıyla oruçlarını açtılar.

Ramazan Ayı’nın tüm güzelliklerinin Makamı Daniyal Meydanında yaşandığını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, burada yapılan programların artık geleneksel hale geldiğini, her geçen gün vatandaşların ilgisinin arttığını söyledi.

Vatandaşlarla birlikte iç içe orucunu açmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Can, Ramazan Ayı’nın ilçede huzurlu bir şekilde geçtiğini belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.