Stratejik Atık Yönetimi Yaygınlaştırılıyor

TUSELOG Programı’nın beşinci bileşeni “belediyelerde kapasite gelişimi” çalışmaları kapsamında, İsveç uzmanlığı ile TBB ve Türk belediyelerden uzmanların katkısıyla geliştirilen Stratejik Atık Yönetim Planı’nın (SAYP) tüm belediyelerde yaygınlaştırılması amacıyla bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Belediyelerdeki teknik personelin Stratejik Atık Yönetim Planı hazırlanması ve uygulanmasına yönelik olarak eğitim alması amacıyla Ocak-Nisan 2014 tarihleri arasında dört aşamalı bir Eğitici Eğitimi programı düzenlenmişti. Eğitim sonunda, katılımcıların SAYP hazırlamak isteyen diğer belediyelere eğitim vermek üzere TBB Belediye Akademisi kapsamında eğitici olarak görevlendirilmeleri öngörülüyordu.

Bu kapsamda Haziran ayı içerisinde 6 ilde bölgesel bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, Stratejik Atık Yönetim Planı’nın içeriği, faydaları ve kullanım alanları ile Türkiye’deki Belediyeler için Stratejik Atık Yönetim Planı Hazırlama Kılavuzu (taslak) hazırlanmış örnek planlar eşliğinde belediyelere sunuldu. İlki 10 Haziran’da Kocaeli’de yapılan toplantılar ile, 12 Haziran’da Konya’da, 17 Haziran’da Samsun’da, 19 Haziran’da Edirne’de, 24 Haziran’a Muğla’da ve son olarak 27 Haziran’da Siirt’teki belediyelere ulaşıldı. Tüm bilgilendirme toplantılarında eğitici olarak, Eğitici Eğitimi programı dahilinde sertifikalandırılan eğiticiler görev aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.