ustalar geleceğin karikatüristlerini yetiştiriyor

Tepebaşı Belediyesi’nin Prof. Atila Özer Karikatürlü Ev’inde çocuklara yönelik karikatür etkinlikleri devam ediyor. Karikatürlü Ev’in fikir babalarından Cumhuriyet Gazetesi çizeri Kâmil Masaracı ile Ferit Avcı’nın rehberliğinde bir karikatür atölyesi çalışması gerçekleştirildi.

Karikatürlü Ev’de düzenlenen atölye çalışmasına Cemalettin Sarar İÖO,75 Yıl Özel İdare İlkokulu ve Esentepe Çocuk Sanat Kültür Merkezi’nden çocuklar katıldı. Çocuklar, Masaracı ve Avcı’nın gözetiminde karikatürler çizdi.

Karikatürist Ferit Avcı, yeni karikatüristlerin yetişmesi açısından bu çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Atila Özer’in adını taşıdığı bu güzel mekânda her cumartesi farklı çizer ustalarımızla güzel bir çalışma yapacaksınız. Aranızdan gelecekte usta karikatüristler yetişecek” dedi.

Masaracı da, “Başkanımız Ataç’a verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuklar çizdikçe biz güleceğiz. Biz güldükçe dünyamız gülecek. Gülen bir dünya için başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, “Kâmil Masaracı öncülüğünde burada atölye çalışmaları oldu. Bugün de Ferit Avcı’yı konuk ediyoruz. Onun mesleğinin inceliğinden yararlanacağız ve çocuklarımıza yol gösterici olacak. Çocuklarınızı buraya gönderiyorsunuz, Türkiye’de her aile bunu yapmıyor” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.