7 bin kilogram elektronik atık toplandı

Çankaya Belediyesi’nin 8 ay önce başlattığı ‘Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Ayrı Toplanması’ projesi kapsamında ilçede, 7 bin kilogram elektronik ve elektrikli eşya toplandı.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, günümüzde elektronik ve elektrikli aletlerin hızla tüketildiği belirterek, Ankara’da günde 800 bin tonluk çöp üretildiğini ve bu rakamın yüzde 1’ini elektronik ve elektrikli atıklar oluşturduğunu söyledi. Atıkların iyi yönetilmemesi durumunda gelecek nesillerin çok daha korkunç bir çevrede yaşayacağını belirten Tanık, “Başlattığımız projeye destek veren tüm Çankayalılara teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız, pilleri, yanık yağları, hastane atıklarını, cam, metal ya da kağıtları ayrı hale getirmenin hayati önem taşıdığının farkında olduğunu bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

BELEDİYE ALMAYA GELİYOR
Büyük eşyalar için 444 06 01 ve 528 20 15 nolu telefonlardan arayabilen Çankayalılar, küçük eşyaları ise, Çankaya Belediyesi Hizmet Binası-Sakarya, Çankaya Zabıta Müdürlüğü Binası-Maltepe, Fen İşleri Müdürlüğü-Lozan Park, Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları-Oran TRT yanı, Angoraevleri- Beysukent gibi noktalara yerleştirilen konteynerlere bırakabiliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.