11. ULUSLARARASI ALANYA HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA, BU YIL “ÇOCUK VE DOĞA” TEMASI İŞLENECEK

Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü işbirliğiyel yürütülen “11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu”, 3 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Alanya Emperador Light mermerlerinin kullanılacağı sempozyuma, Türkiye ve dünyadan 10 heykeltraş katılacak. MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü ile Alanya Belediyesi bir sözleşme hazırlayarak sempozyumla ilgili yürütelecek faaliyetleri belirledi.

Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada, “Alanya’ya nitelikli çağdaş sanat yapıtlarının kazandırılmasının amaçlandığı 11. Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu’nda bu yıl “Çocuk ve Doğa” teması ele alınacak. Yapılan heykeller şehrin önemli noktalarında, sosyal ve kültüerel alanlarda sergilenecek. Ayrıca, Antalya ve çevresi için önemli bir cazibe merkezi olacak olan Çiçek ve Çocuk Temalı Expo 2016 Botanik Sergi’sinde de sergilemeyi planlanmaktayız” dedi.

Sepozyuma katılacak sanatçılar başvurularını en geç 29 Ağustos 2014 Cuma günü, saat 17.00’ye kadar e-posta ile alanyasemp@gmail.com adresine iletebilecekler. Katılımcılar, sempozyumla ilgili Türkçe ve İngilizce şartname ile başvuru formuna www.alanya.bel.tr adresinden ulaşabilirler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.