Manisa Büyükşehir’den Gediz’i Rahatlatacak Hamleler

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gediz Eylem Planı kapsamında 11 ilçede bulunan mevcut arıtma tesislerinin tam kapasiteyle çalıştırılması konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi. MASKİ bünyesinde bu tesislerin birkaç ay içerisinde tam kapasiteyle çalıştırılacağını müjdeleyen Başkan Ergün, Manisa merkezindeki arıtma tesisi yapımıyla ilgili de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan gelecek haberi beklediklerini kaydetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, çevre projeleri ve yatırımları konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Bir taraftan kente modern katı atık bertaraf tesisleri yapımı noktasında hızla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan arıtma tesislerinin tam kapasiteyle çalışması için kolları sıvadı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “11 ilçemizde bulunan mevcut arıtma tesislerinin Gediz Eylem Planı kapsamında bilfiil tam kapasite çalıştırılması noktasındaki hazırlıklarımızda sona geldik. Bununla ilgili personel hizmet alım ihalesi konusunda çalışma başlatıldı. Yani Gediz’in kurtarılması noktasında biz üzerimize düşen çalışmaları başlattık. Bu konuda ekibimiz deneyimli. En kısa süre içinde ihale sürecini başlatarak, bu tesisleri çalışır vaziyete getireceğiz” dedi.

Büyükşehir Su Personeli MASKİ’ye devrediliyor

Hem insan sağlığı, hem de çevre açısından önemli olan bu tesislerin maliyetlerin getirdiği etkenlerden dolayı bugüne kadar ihmal edildiğini ifade eden Başkan Ergün, “MASKİ bünyesinde tahmin ediyorum birkaç ay içerisinde prosedürleri tamamlayarak, bu tesisleri çalışır duruma getireceğimiz konusunda mutabakat sağladık. Bunun yanında köylerin kanalizasyon şebekelerinin çözümlenmesi ile ilgili de, ilgili daire müdürlüğü çalışma başlatmış durumda. Yine bunun yanında tahmin ediyorum bu hafta sonu itibariyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinden MASKİ bünyesine geçecek bütün memur ve taşeron personelin devri söz konusu. Artık büyükşehir, üzerindeki bu yükü de MASKİ’ye devretmiş olacak. Sonuçta MASKİ, tahsilatlarını kendi yapan, personel maaşlarını ödeyen ve yatırımların planlamasını yapan bir konumda çalışma başlatmış durumda” diye konuştu.

Arıtma tesisi için Bakanlık’tan müjdeli haber bekleniyor

İlçelerdeki devir işlemlerinin de 1-2 ay içerisinde tamamlanmasıyla MASKİ’nin 2015 yılına daha büyük yatırım ve projelerle gireceğini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, Manisa merkezinde yapılacak olan arıtma tesisi ile ilgili de şunları söyledi: “Tabi en önemli konu arıtma. Bu konuyla ilgili de, Çevre Bakanlığı’nda görüşmeler yapıldı. Artık orada da son noktadayız. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun arıtma tesisini Temmuz ayı içerisinde yatırım programına alması söz konusu. Bunun sonucunu bekliyoruz. Eğer DSİ kanalıyla arıtma tesisi yapılması söz konusu olursa, bunun önünü açacağız. Eğer yatırım programına alınmazsa, İller Bankası kanalıyla bu arıtmanın yapılmasının da startını vereceğiz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.