Sokak hayvanları emin ellerde

Odunpazarı Belediyesi Hayvan Sağlık Merkezi, sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü için gerçekleştirdiği çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerle birlikte gerçekleştirilen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan belediye yetkilileri, 1 Mayıs tarihinden itibaren yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, Hayvan Sağlık Merkezi birimi tarafından, 1 Mayıs ile 15 Temmuz tarihleri arasında kaç hayvan sahiplendirildiği, kaç hayvanın barınaklara alındığı ve sokak hayvanları için ne gibi hizmetlerin yapıldığı açıklandı.

1 Mayıs- 15 Temmuz tarihleri arasında Hayvan Sağlık Merkezinden verilen bilgilere göre, bu süre içerisinde 88 hayvan sahiplendirilirken, 369 sokak hayvanı ise bakımevine getirildi.

356 HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

2 buçuk aylık süreçte belediye ekipleri tarafından 203 dişi, 153 erkek olmak üzere 356 hayvan kısırlaştırıldı. Aynı zamanda ekipler tarafından 356 hayvana küpe ve çip takıldı. 364 hayvana kuduz aşısı yapılırken 298 hayvan ise alındığı yere geri bırakıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.