İFTARLIKLARA SIKI DENETİM

Etimesgut Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca devam ettirdiği denetimlerine ramazan ayında yoğunluk verdi. Vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak ve esnaflar arasında haksız rekabeti önlemek amacıyla yapılan denetimlerde, özelikle gıda satışı yapan işyerleri sıkı kontrolden geçiriliyor.

GRAMAJ KONTROLÜ
Ramazan ayında halkın en çok tükettiği gıdalar arasında yer alan pide, tatlı, kahvaltılık ve et gibi ürünlerin satıldığı reyonlar titizlikle denetleniyor. Pide üretimi yapan fırınların, üretim yapan personelin, satış yapılan tezgahların hijyenik kurallara uyup uymadığı sık sık kontrol ediliyor. Ekipler, ramazan pidelerini ve ekmekleri hassas terazide tartarak belirlenen gramajda olup olmadıklarını kontrol ederken, yine fırıncılar odasının belirlediği fiyattan satılıp satılmadığını da dikkat ediyor.

HAKSIZ REKABET ÖNLENİYOR
Sahur sofralarının vazgeçilmezi kahvaltılıkların tazeliği, saklama ve satış koşulları ekiplerce gözden geçiriliyor. Zabıta ekipleri, işyerlerini, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğine’ uyup uymadıkları yönünden de inceleyerek esnaflar arası haksız rekabetin önüne geçiyor. Yasal şartlara uymayanlara işlem yapılıyor.

GÖREV VE SORUMLULUK
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, zabıta denetimlerinin yıl boyunca aralıksız devam ettiğini belirterek, “Ekiplerimiz yaptıkları denetimlerle hem hemşehrilerimizin sofralarında daima sağlıklı gıda tüketimini sağlıyorlar hem de esnafımız arasındaki haksız rekabetin önüne geçiyorlar. Bir esnafımız yasa ve yönetmelikleri yerine getirerek, halka sağlıklı gıda sunarken diğer esnafımız sorumluklarını yerine getirmeden, belirlenen kriterlere uymadan satış yaparsa bu haksız rekabete yol açar. Belediye olarak burada görev ve sorumluluğumuzu en iyi ve doğru şekilde yerine getirmeye gayret ediyoruz. Sürekli olarak yaptığımız denetimlerde, esnafımızın büyük ölçüde yasal şartlara uygun faaliyet yürüttüklerini görüyoruz, uygun şartları taşımayanları da tespit ederek yasal işlem uyguluyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.