BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN BAYRAM DENETİMİ

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI, RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ DENETİMLERİNİ ARTIRDI

-SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI EKİPLERİ İLE BİRLİKTE YÜRÜTÜLEN DENETİMLERDE ÖZELLİKLE TATLI, PASTA, BÖREK İMALATHANELERİ DENETLENDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ramazan Bayramı öncesi özellikle tatlı imalathanelerindeki denetimlerini artırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur’un da katıldığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde özellikle tatlı, pasta ve börek imalathanelerinde kurallarla uymayan esnafa gerekli uyarılarda bulunuldu.

-RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ SIKI DENETİM

Ramazan Bayramı öncesi, Başkentlilerin huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini artıran Zabıta ekipleri, özellikle tatlı, pasta ve börek imalathanelerini sıkı denetimden geçirdi.

Öncelikle GİMAT’ta bulunan tatlı, pasta ve börek imalathanelerinin ardından da Cebeci Semti’ndeki pastane, lokanta ve benzeri yerleri denetleyen ekipler, imal edilen gıda ürünlerini ve imalathaneleri hijyen yönünden kontrol ettiler.

-GIDA ÜRETİMİ HİJYEN OLMALI-

Vatandaşın sağlıklı gıda tüketebilmesi için yapılan denetimlerin artırıldığını kaydeden Zabıta Daire Başkanı Kemal Sonunur, gıda imalathanelerinin ve satış yerlerinin hijyen koşullarına uygun olması gerektiğini belirterek, “Denetimlerde hijyen koşullarına uyan esnafa teşekkür ettik, uymayanlara gerekli uyarılarda bulunduk. Vatandaşların sağlığı için özellikle yiyeceklerin hijyen koşullarda üretilip satılmasına dikkat ediyoruz” dedi.

-İMALATHANELERE KAPSAMLI DENETİM

Ramazan bayramı öncesi denetimlerin artırıldığını belirten Sonunur, denetimlerin gece gündüz 24 saat devam edeceğini ve kurallara uymayan esnaf hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Zabıta Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan denetimlerde gıda imalathaneleri ve satış yerleri, genel temizlik, hijyen koşulları, çalışanların bone, eldiven ve iş önlüğü kullanma zorunluluğu, hijyen sertifikası, gıda ürünlerinin taze olması yönünden kontroller yapıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.