BAŞKENT’TE KÖŞE BUCAK BAYRAM TEMİZLİĞİ

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKENT’İ KÖŞE BUCAK TEMİZLEYEREK BAYRAMA HAZIRLIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ekipleri, şehrin merkezi bölgeleri ve ana arterlerinde köşe-bucak temizlik yaparak Başkenti Ramazan Bayramı’na hazırlıyor.

Her gün milyonlarca vatandaşı ağırlayan Ulus ve Kızılay gibi merkezlerdeki meydan, cadde, kaldırım, durak ile alt ve üst geçitlerde bayram temizliği yapan Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği temizlik ekipleri, Ankara’yı pırıl pırıl hale getiriyor.
Estetiği Dairesi Başkanlığı, üç günlük bayram tatili öncesi çok sayıda temizlik ekibi ile Ulus’ta Atatürk Anıtı’nın bulunduğu meydanı, Atatürk Bulvarı, Anafartalar Caddesi, Çankırı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kaldırımları ve otobüs duraklarını, Hacı Bayram Camii ve çevresini tertemiz hale getirdi.

-ATATÜRK ANITI’NDAN BAŞLADILAR
Ekipler Başkent’teki bayram temizliğine ilk önce Atatürk Anıtı’nı basınçlı su ile yıkayıp, kuşların bıraktığı atıklardan temizleyerek başladı. Daha sonra meydan çevresini yıkayan ekipler, çevredeki otobüs duraklarına yapıştırılmış olan ilanları da yine basınçlı su ile söktüler.

Aynı sürede Ulus’un farklı noktalarında da devam eden temizlik çalışmasında işyerlerinin önünde biriken çöpleri toplayan, çöp bırakılan alanları yıkayan ekipler, Hacı Bayram Camisi çevresinde de kaldırımlarda ve yolda birikmiş inşaat atıklarını ortadan kaldırdı.

Ulus ve çevresinde gece geç saatlere kadar süren temizlik çalışmasında çöp toplama alanları da çevreye zarar vermeyen kimyasallarla yıkandı.

Kent Estetiği Dairesi’ne bağlı bir başka ekibin de Altındağ bölgesindeki alt geçitlerde ve yaya geçitlerinde sürdürdüğü temizlik çalışmalarında, tünellerin yüzeyleri yıkanarak, araçların neden olduğu kirlilikten arındırdı.

-TEMİZLİK FAALİYETLERİ 7/24 DEVAM EDİYOR
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, rutin temizlik faaliyetlerinin yanı sıra haftanın belli günlerinde yaya yoğunluğunun yaşandığı Ulus-Kızılay gibi bölgelerde “şok” temizlik çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Ramazan Bayramı öncesi Başkent’i köşe bucak temizleyerek hem Ankaralıların hem de ziyaretçilerin huzurlu ve tertemiz bir kentte bayramı karşılamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca, Ankaralıların sağlıklı bir çevrede yaşaması için ekiplerimiz gece-gündüz 24 saat çalışmaya devam ediyor” dediler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.