TÜRK HAVA YOLLARI GAZİPAŞA’YA İNDİ

Türk Hava Yolları Alanya Gazipaşa Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, THY’nın Gazipaşa Havalimanı’na sefer başlatmasının bölgenin kalkınmasında çok büyük rol oynayacağını söyledi.

Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda düzenlenen törene Avrupa Bakanı ve Baş Müzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim ve sivil toplum örğütleri ve vatandaşlar katıldılar.

EN ÖNEMLİ HİZMETLERDEN BİRİSİ

Bugün 10.15’te İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Alanya Gazipaşa Havalimanı’na gerçekleştirdiği ilk uçuş için kalkış yapan TK 2592 sefer sayılı Airbus 320 uçağı 11.20’de GZP’ye iniş yaptı. THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur başkanlığında ve THY heyetinin de içinde bulunduğu uçağı protokol mensupları karşıladı. THY ilk inişi için düzenlenen törende konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duydum. Siyasi hayatımda en önemli hizmetlerimizden birisi de bu havalimanının açılmasıdır. Pistin 500 metre daha uzatılması için TAV firması ile anlaşıldı. İnşallah en kısa sürede tamamlanacak. Havalimanın açılmasında ve pistin uzatılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gazipaşa Havalimanı’nın bölgenin kalkınmasında çok büyük rol oynayacağını söyleyerek, THY’nın sefer başlatmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.