Yeni bağlanan ilçelere İZSU müjdesi

İZSU, Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde personel sıkıntısı nedeniyle bir süre yapılamayan sayaç okuma çalışmalarına başladı. Vatandaşların mağdur olmaması için tonaj katlaması ve gecikme cezasının alınmayacağı, ayrıca talep halinde dileyen aboneye faizsiz 5 taksit imkanı sunulacağı açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 6360 sayılı yasa ile yeni bağlanan ilçelerde su sayaçlarının okunmasında yaşanan sıkıntının giderildiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bağlanan Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Bergama, Dikili, Kınık, Çeşme, Karaburun ve Tire’de su ve kanalizasyon hizmetlerinin başladığı belirtilen açıklamada, personel aktarımlarında yaşanan gecikme nedeniyle sayaçların zamanında okunamadığı ifade edilerek, vatandaşların mağdur olmaması gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çeşme dışındaki sayaç okuma işlemleri, söz konusu işi yapan personellerin ilgili belediyelerinde taşeron olarak çalışmaları ve kurumumuza geçişlerinin olmaması nedeniyle bugüne kadar yapılamamıştır. Ancak Temmuz 2014 başında bahse konu personellere işbaşı yaptırılmış ve bu konuda sıkıntı yaşanan Ödemiş, Kiraz, Tire, Bergama, Kınık ve Beydağ ilçelerinde sayaç okuma işlemleri başlamıştır. Karaburun ve Dikili’de sayaç numarası ve endeks uyuşmazlığı tespit edilen vatandaşların hatalı faturalar ile karşılaşmamaları için saha tarama çalışmaları yapılmaktadır. Yeni bağlanan ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın toplu gelecek faturalar ile ilgili mağduriyet yaşamamaları için, ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi aralığındaki tüm ayların tarifeleri göz önüne alınarak yapılacağından tonaj katlaması ve gecikme cezası uygulanmayacaktır. Ayrıca vatandaşların talep etmeleri halinde faizsiz 5 taksit olanağı sunulacaktır”.