Başbakan 21 adayı daha açıkladı

istanbul1Başbakan Erdoğan, İstanbul’da partisinin 21 belediye başkan adayını açıklıyor. Başbakan Erdoğan salona girmeden önce partililer “Her yer Tayyip her yer Erdoğan” diye slogan attılar. Başbakan Muş adayını açıklarken bir değişime gideceklerini söyledi, mevcut belediye başkanı ile yeni adayını yanına çağırdı ve ‘sarılın, sarılın’ dedi.

İŞTE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman
Tekirdağ: Mustafa Yel
Sakarya: Zeki Toçoğlu
Balıkesir: Ahmet Edip Uğur
Kocaeli: İbrahim Karaosmanoğlu
Bursa: Recep Altepe
Bayburt: Mete Memiş
Sinop: Hamza İnce
Yalova: Yakup Bilgin Koçal
Kırıkkale: Mehmet Saygılı
Nevşehir: Hasan Ünver
Siirt: Ali İlbaş
Niğde: Faruk Akdoğan
Kırklareli: Selahattin Minsolmaz
Edirne: Ahmet Günşen
Muş: Feyat Asya
Yozgat: Kazım Arslan
Çanakkale: Mehmet Daniş
Çorum: Muzaffer Külcü
Elazığ: Mücahit Yanılmaz

TÖRENDEN NOTLAR
Haliç Kongre Merkezi öğle saatlerinde hınca hınç doldu. Koridorlarda bile yer kalmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş salona yoğun alkış arasında girdi.Salonda ‘Her yer Tayyip her yer Erdoğan’ sloganları atıldı. ‘Kalkın uşaklar kalkın’ şarkısıyla herkes yerinde halay çekti. Saat 13.35 olduğunda Başbakan Erdoğan salona girdi.

İŞTE AK PARTİ’NİN YENİ AÇIKLADIĞI ADAYLAR:

BAYBURT: METE MEMİŞ
İlk şehrimiz, ekranda kısa özet yaptıklarımızı dinleyeceğiz. İlk şehrimiz Bayburt. Bizim iktidarımızdan önce Bayburt’ta taş üstüne taş koymamışlardı. Bayburt’ta fen lisesi, Anadolu lisesi var. üniversitemiz yetişiyor. Hiçbir ilimizi birbirinden ayıramadık, görmemezlikten gelmedik. Huzurlarınıza belediye başkanımız Hacı Ali Polat beyi davet ediyorum. Evet bir değişim dönüşüm dedik ve şimdi yeni belediye başkan adayımız, Mete Memiş.
‘Hiç kimseye cevap yetiştirmenize gerek yok’
Başbakan, Bayburt İl Başkanı, Belediye Başkanı, yeni adayı ve milletvekilini yanına çağırdı ve ”Hiç kimseye cevap yetiştirmenize gerek yok. Bayburt bizim için kaledir. Çalınmadık kapı bırakmayacağız” dedi.
SİNOP: HAMZA İNCE
Eğitim ve sağlıktaki, ulaşımdaki gelişimleri görüyorsunuz. Türkiye’de müstesna bir çekim oluşturdu. Tüm sahil yollarını bitirme noktasına geldik. Barajları görüyorsunuz, Sinop bir farklılık oluşturuyor. Bizim dönemimizde havalimanımızı da yaptık. Huzurlarınıza belediye başkan adayımızı davet ediyorum, Hamza İnce.

İŞTE AK PARTİ’NİN YENİ ADAYLARI

YALOVA: YAKUP BİLGİN KOÇAL
Daha önce çok sıkıntı çekmiş, müstesna illerimizden bir tanesindeyiz Yalova. Görüyorsunuz yatırımlar özellikle eğitimde çok daha geniş aslında. Üniversite yatırımları, orta lise yatırımlarıyla. Ulaşımda aldığı yatırımlarla, barajlarıyla nezih bir turizm kendimiz. Mevcut belediye başkanımız, yeni dönemde de adayımız Yakup Bilgin Koçal.
Yalova’da attığımız en önemli adım, inşallah Dilovası ve Yalova Topçular arasında tarihi bir temel. Artık köprünün direkleri orada da yükseliyor. Artık yine çalışacak oradaki otomobiller, gemilerle taşınacak ama, artık orada kurulacak bu köprüyle, aynen üçüncü köprü nasıl işlev görecekse, İzmir’e ulaştırmayı kolay kılacak olan bir adım. Temelini attık hızla yükselmeye devam ediyor.

KIRIKKALE: MEHMET SAYGILI
Kırıkkale biliyorsunuz Ankara’ya komşu bir ilimiz. Ama Türkiye’de özellikle savunma sanayiimizin önemli bir merkezi. Daha önce devlette olan yine araç lastiklerinde, uçak lastiklerinde önemli bir üretimi olan petlas’ın bulunduğu bir yer. Tabi aydının, entelektüelinin bol olduğu bir yer. Ankara-Kırıkkale arasındaki Elmadağ bölümü çok sıkıntılı bir bölümdü. Çok trafik kazalarına şahit oldu. Hamd olsun iktidarımız çözdü. Artık Kırıkkale’yi anadolunun illeriyle buluşturduk.
Şimdi Belediye Başkanımız Veli Beyi davet ediyorum, Veli Korkmaz. Bir değişim de burada yapıyoruz, yeni dönemde belediye başkan adayımız Mehmet Saygılı.

NEVŞEHİR: HASAN ÜNVER
Türkiye’nin önemli bir iline geliyoruz. Turizmde gerçekten hareket noktamız, Nevşehir. Verdiğimiz sözlerden birini yerine getirdik. Nevşehir Üniversitesi’nin adını Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi olarak değiştirdik. Bu dönemde de adayımız, aynı zamanda Belediye Başkanımız Hasan Ünver.
SİİRT: ALİ İLBAŞ
Şimdi ilk milletvekili olduğum ile geliyoruz, Siirt.
Şimdi iktidarımızda yine biz eğitimde sağlıkta bütün barajlarda köprülerde yatırımlarımız devam ediyor. TOKİ aynı şekilde yatırımlara devam ediyor. Belediye Başkan adayımız, Siirt’te Ali İlbaş.
NİĞDE: FARUK AKDOĞAN
Bir şey dikkatimi çekti. Okullarımızda başı örtülü başı açık kavga etmiyorlar. Hastanelerimizde başı örtülü başı açık yan yana kavga etmiyorlar. Acaba neydi bugüne kadar yapılanlar. Aştık o günleri. Eğitimde yapılanları Niğde’de gördük. Üniversitemizi, hastanelerimizi gördük. TOKİ’nin hizmetlerini gördük, DSİ’nin hizmetlerini gördük. Yollarımız ulaşımda ne hale geldi gördük. Niğde’nin uzun viyadükleri var. Bunların da gösterilmesini isteriz ama onlar seçim kampanyasında gösterilecek artık. Niğde’de yeni dönemde de adayımız Faruk Akdoğan…
Akdoğan 2001’de AK Parti’nin kurucuları arasında da yer aldı. Akdoğan evli ve 3 çocuk babası.

KIRKLARELİ: SELAHATİN MİNSOLMAZ
Yarın Kırklareli’ndeyiz. Kırklareli’ne gitmeden adayımızı açıklayalım istedik. Kırklareli’nde belediyenin nesi var diye sorun. Bunları göremezsiniz. AK Parti’nin Kırklareli’nde büyük hizmetleri var. Pınarhisar bizim için de çıkış kaynağı oldu. Orada pek çok şey düşlerimize girdi. Yarın orada vatandaşlarımızla buluşacağız. Kırklareli adayımız Selahattin Minsolmaz… Böyle vasıflı bir kardeşimizi artık Kırklareli yerel yönetiminin başında görelim. Kırklareli değişimi, dönüşümünü layık olduğu şekilde yaşasın. Selahattin bey kardeşimle inşallah Kırklareli’nde farklı bir dönem başlayacaktır.
Minsolmaz evli ve 2 çocuk babası.

EDİRNE: PROF. DR. AHMET GÜNŞEN
Şimdi bu hafta sonu geçireceğimiz illerden biri, serhat şehrimiz Edirne’deyiz. Edirne gerçekten cumhuriyet dönemnde bizin dönemde gördüğü hizmeti görmedi. Eğitim, sağlık, adalette çok ciddi yatırımlar yaptık. Ulaşımda çok ciddi yatırımlar aldı, gümrük kapılarında da. Edirne bir tarih, medeniyet şehridir. Vakıf eserleriyle güçlü bir şehir. Onları elden geçirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Edirne’yi ayağa kaldırdık. Bugüne kadar belediyecilik anlayışında AK Parti belediyeciliğini yaşamamış olan Edirne istiyoruz ki bu dönemde AK Parti belediyeciliğini yaşasın. Edirne’ye bilim gerek. Belediye başkan adyaımız Prof. Dr. Ahmet Günşen…
Edirne’de Roman kardeşlerimiz, tüm Türkiye’de Roman Dilleri ile ilgili önemli bir adımı Trakya Üniversitesi’nde attık. Orada bu dili öğrenmek mümkün. Bu da hayırlı olsun.
MUŞ: FEYAT ASYA
Burası Muş’tur. Giden gelmiyor acep nedendir. Okullarımız, hastanelerimiz nasıl? Havalimanı yoktu bizimle geldi Muş’a. Irakları yakın ettik biz. Böyle çalıştık. TOKİ’nin konutları… Hepsi ortada. MEvcut belediye başkanımız Necmettin Dede’yi huzurlarınıza davet ediyorum. Yeni dönemde bir değişim dönüşüm yaşıyoruz. Adayımız Feyat Asya….

Başbakan belediye başkanı ve adaya ‘sarılın, sarılın’ dedi.

YOZGAT: KAZIM ARSLAN
Evet geldik Bozoklar diyarına… Yozgat… Yozgat’ta bir dönüşüm yapıyoruz. Belediye Başkan adayımız Dr. Kazım Arslan…

ÇANAKKALE: MİLLETVEKİLİ MEHMET DANİŞ
Evet tarih 18 Mart 1915… Dünyanın bir ucundan gelenler buraya Müslüman kardeşlerini öldürmek için geldiğini bilmiyordu. Ama burada ezan sesini duydu ve o an farketti. Daha sonra da burada bizim saflarımızda savaştı. Ezanın neden Türkçeleştirilmediğini soranlara cevaptır bu. Orada Tanrı uludur dese anlar mıydı? Anlamazdı. Ezanın önemi burada. Çanakkale’de adayımız milletvekilimiz Mehmet Daniş…

ÇORUM: MUZAFFER KÜLCÜ
Çorum Belediye Başkan adayımız Muzaffer Külcü
ELAZIĞ: MÜCAHİT YANILMAZ
Gakkoşlar gakkoşlar… Evet Elazığ… AK Parti iktidarı her yerde var. Geldiğimizde 26 havaalanı ve limanı vardı. Şimdi 52 havalimanı var. Önce Belediye Başkanımız Süleyman Selmanoğlu’nu huzurlarınıza davet ediyorum. Şimdi de bu dönemde bir değişim Elazığ’da da yapıyoruz. Mücahit Yanılmaz kardeşimizle devam ediyoruz.

MARDİN: MEHMET VECDİ KAHRAMAN
Şimdi büyükşehir belediyelerine geçiyoruz. İlk belediye Mardin. Mardinimiz de bir medeniyet, tarih şehri ve gerçekten çok yatırım yaptık. Değişim dönüşüm yaşıyor. Dedik ki Mardin büyükşehir olacak. Ben huzurlarınıza, şu anda Mardin belediye başkanımız dediğimiz zaman merkez ilçe belediye başkanımız demektir. Ama 30 Marttan sonra bütün mülki sınırın belediye başkanı olacak, inşallah 30 Mart’ta biz Mardinlilerden farklı bir müjde bekliyorum.
Ben şimdi Mardin Belediye Başkanımız Beşir Ayanoğlu’nu huzurlarınıza davet ediyorum. Büyükşehir Başkan adayımız Mehmet Vecdi Kahraman.

TEKİRDAĞ: MUSTAFA YEL
Nasıl da bildiniz yahu? Evet Tekirdağ. Diyoruz ki miladı AK belediyecilikle yapalım. Büyükşehirde adayımız Mustafa Yel.
Mustafa bey genel sekreter olarak zaten başkanlığa başlamış. Şimdi biz Tekirdağlı kardeşlerimizin desteğini bekliyoruz. Tekirdağ’da bir farklılık var. Çorlu Belediye Başkan adayımızı da tanıtıyorum. Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi.
SAKARYA: ZEKİ TOÇOĞLU
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! Yeni dönem başkanımız mevcut başkanımız Zeki Toçoğlu.
Küllerinden doğan bir Sakarya oldu. Farklı bir Sakarya’yı inşa ettik. Gurur duyacağımız bir şehir haline geldi. Sadece bir kusuru var Sakaryaspor fena.

BALIKESİR: AHMET EDİP UĞUR

İşte Balıkesir. Bu gördükleriniz mevcut belediyenin yaptığı değil, geçmişte yine AK Parti’nin yaptıkları. Şimdi istiyoruz ki bu dönem artık büyükşehir olan Balıkesir AK Parti belediyeciliği ile tüm mülki sınırlarına yeni bir anlayışı getirsin. Adayımız, Genel Başkan Yardımcım Ahmet Edip Uğur.

KOCAELİ: İBRAHİM KARAOSMANOĞLU

Marifet iltifata tabiidir. Kocaeli İstanbul biliyorsunuz şu anda büyükşehirlerde uygulayacağımız modelin ilk modelidir. İlk tecrübeleri İstanbul’da Kocaeli’de yaptık. Biz her iki ilimizle de iftihar ettik. Biz CHP’ye rağmen bunu 30’a yükselttik. CHP Anayasa Mahkemesi’ne gittik, şimdi hangi yüzle gidip biz bu büyükşehiri daha iyi yapacağız diyecekler? İşte bu bizim işimiz, çalışınca oluyor. Ama sadece çalışmak yetmiyor, hem bileceksin hem çalışacaksın.

Şimdi eserleri gördünüz. Belediyecilikte neler yapıldığını gördünüz ve AK Parti belediyeciliğinde Kocaeli bir değişim dönüşüm yaşadı. Belediye başkanımız, yeni dönemde de başkan adayımız İbrahim Karaosmanoğlu.

BURSA: RECEP ALTEPE

Şimdi yeşile geliyoruz, yeşil Bursa. Bursa aynı şekilde gelişiyor, Uludağ, daha da gelişiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte özellikle Bursa Şehir Stadı da kısa zamanda bitecek. Şehir merkezindeki stadı artık kaldıracağız. Tabi ulaşımda bütün gördükleriniz dönemimize aittir.

Bu dönemde de belediye başkan adayımız, belediye başkanımız Recep Altepe.

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DİĞER AÇIKLAMALARI:

21 ADAY DAHA AÇIKLAYACAĞIZ
Bugün birazdan isimlerini açıklayacağımız ve kendilerini kamuoyuna tanıtacağımız tüm yol arkadaşlarımla, başkan adaylarımızla inşallah şehirlerimizde yeni bir dönemi başlatmış olacağız. Şu ana kadar iki kez grup toplantımızda, bir kez il başkanları toplantısında, biri muğla olmak üzere 47 ilimizin adaylarını açıklamış bulunuyoruz. Bugün açıklayacağımız 21 adayla birlikte 68 ilimizin aday tanıtımını gerçekleştirmiş olacağız. Geriye 13 ilimiz kalıyor. Bunları da en kısa zamanda kamuoyuna duyuracak, ardından tam kadro sahada çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız.

YEREL SEÇİMLERE İKİ BÜYÜK AVANTAJLA GİRİYORUZ
30 Mart yerel seçimlerine iki büyük önemli avantaj ile giriyoruz. Birincisi büyük tecrübemizle giriyoruz. İkincisi bizi bizden fazla anlatacak yatırımlarımızla plan ve projelerimizle giriyoruz. Ak Parti lafla seçime girmiyor, projeleriyle seçime giriyor. Siyaset anlayışımızda bu var. bizim 1994’ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var. Ankara, Konya, Kayseri, Kocaeli, Erzurum

AK PARTİ’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIYLA HİÇKİMSE YARIŞAMAZ
Çoğu şehirlerimizde iki dönem üç dönem hatta dört dönem hizmet eden, çok sayıda başarılı belediye başkanımız var. Her bir başkanımız kendi şahsi tecrübelerini duyduğu kadar, AK Parti çatısı altında oluşan tecrübeden de istifade ediyor. Omuz omuza en kaliteli hizmeti şehirlerimize sunuyoruz. AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Belediyecilik diğerlerinin nazarında bir rant kapısı olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmet kapısıdır. Belediyecilik diğerlerinin nazarında makam vesilesi olabilir. Bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır.

Burayı iyi dinleyin, iyi takip edin. Çünkü bunları duymayanlara duyurmamız lazım. Eğer biz yönetimi cepleri doldurmak olarak telakki etseydik, soruyorum bugüne kadar devraldığımız okullar ve derslik sayısını bir kat artırabilir miydik? Soruyorum. Kitabı bile bulamayan yavrularımıza her eğiti öğretim yılında ücretsiz olarak kitaplarını koyabilir miydik? Soruyorum sizlere. Göreve geldiğimizde 45 liracık burs alan gençlerimize, 480 lira öğrencilerimize burs veya kredi verebilir miydik? Soruyorum sizlere. Acaba biz bu noktada devleti yerel yönetimleri bir rant kapısı olarak görmüş olsaydık, eğitimde FATİH Projesi’ne geçebilir miydik? Yine soruyorum sizlere. İlkokullarda yavrularımızın kız ve erkek, onlara dahi kalkıp adeta kredi burs gibi biz parasal destek yardım verebilir miydik?

Bitmedi. Geliyorum sağlığa. Sağlıkta acaba hazine boş olsaydı, tam takır olsaydı. Bizler kalkıp da ülkenin 81 vilayetine dev hastaneler inşa edebilir miydik? Köylüsünden çiftçisine işçisinden memuruna, hastaneleri acaba nasıl verdik? Benim tüm vatandaşlarım istediği hastaneye gidebiliyor mu?

CEPLERİNİ DOLDURAN İKTİDAR BUNLARI YAPABİLİR MİYDİ?
Affedersiniz insanları köpeklerin çektiği kızakla hastaneye yetiştirilen Türkiye’den paletli dört çekerli dev araçlarla dağlara tırmanan ambulanslarla bir sağlık anlayışı var. Onu da geç. Doğumu yaklaşan bir kardeşimize kalkıp şehirde onu misafir etmek suretiyle, hem doğumunu gerçekleştirip, misafir edip, köyüne gönderen bir sağlık anlayışı var. Adalet, Emniyet sarayları. Bitmedi. Soruyorum tüm Türkiye’ye. Göreve geldiğimizde 6 bin 100 kilometre duble yolu olan Türkiye’ye biz on yılda 17 bin km duble yol ilave ettik. Eğer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?

ŞİMDİ BURADA GİT DE BİR DAİRE AL BAKALIM
Enerjide şu anda dağ taş demeden elimizin kolumuzun ulaşmadığı yer kaldı mı? Bitmedi. İşte buyrun Marmaray. Marmaray gibi dev bir proje, teminatı olan bir Türkiye’de yapılıyor. Üçüncü köprü yapılıyor. Marmaray’ın hemen güneyinde çift tüplü, 2015’te açacağımız yeni bir tüp geçit daha yapılıyor. Anlatacağım şeyler buraya sığmaz. Şu anda çatısı altında bulunduğumuz yer. Temelini ben attım, bitirmek Kadir beye nasip oldu. Buralar mezbahaydı. Şimdi burada git de bir daire al bakalım, fiyatlar ne oldu? şu Haliç’i bu hale getiren AK Parti anlayışıdır. Ben huzurlarınızda Kadir beye teşekkür ediyorum.

76 ÜNİVERSİTEDEN 171 ÜNİVERSİTEYE
Bakın burada, baharda yaz mevsiminde bu salonda boş yer bulmak mümkün değil. Buraya böyle durup dururken gelmedik. Bu bir aşkın sevdanın ürünüdür. Ama bunlar yeterli değil. İnşallah daha da güzelleri olacak. 76 üniversite ile devraldık, şu anda 171 üniversite ile 81 vilayette hizmet veriyoruz. Bununla birlikte göçü engelledik. Öğrenci koşturuyordu bir ilden bir başka ile. Eskiden Hakkari’deki bir genç üniversite için ne düşünürdü? Üniversite ne olacak, fakir fukara garip gureba. Ama şimdi ben Hakkari’deki üniversitemde de okuyabilirim diyor.

30 MART BİR MİLAT
Değerli aday arkadaşlarım şunu özellikle bilmenizi istiyorum. Biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını inşa etmenin, imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Bugünden öyle adımlar atmalıyız ki yarınlar aydınlansın. Yani 30 Mart bir milat olmalıdır, Türkiye için.

SAİD-İ NURSİ’DEN ALINTI
Yakın tarihte bir büyük mütefekkir Said-i Nursi son derece anlamlı ilkeyi ortaya koyuyor. “Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından zevk ve lezzet alır” Hayat kadar, hayata bakışımız kadar şehirlerimize bakış da bu anlam üzerinde yükselmelidir. Hem vücut hem de gönül gözüyle baktığımızda huzurumuzu artıran, yaşama aşkımızı şevkimizi çoğaltan bir çevre inşa etmek en önemli hedefimiz olmak zorundadır.

Çocuklarımız sokağa çıktıklarında, ruhlarını incitecek en küçük bir şeye şahip olmasınlar. Kadınlar güvenlerini zedeleyecek bir olumsuzlukla karşılaşmasınlar. Yaşlılarımız evlerindeymiş gibi huzur içinde hissetsinler. Yaşlılarımız için ne getirdik, dedik ki belediye otobüslerine yaşlılarımız ücretsiz binecek. Niye? Saygımızın gereği bu. Engelli kardeşlerimiz sokağa çıktıklarında, hiçbir engelle karşılaşmasınlar, asla hüzünlenmesinler. Süleymaniye Camii’nin penceresinden dünyaya bakan çocuğun tasavvuru ile gecekondu penceresinden dünyaya bakan çocuğun tasavvuru aynı değildir. Sokakları caddeleri şehirleri dönüştürürken sadece şekli düzenlemeler yapmıyor, insanımızın, çocuklarımızın tasavvurunu değiştiriyoruz.

10. YIL MARŞI OKUMAKLAR RAYLI SİSTEM TESİS EDİLMİYOR
Otomobiller için değil insanlar için şehirler tasarlayacağız. Elbette trafik sorunları çözülecek. Yollar tüneller raylı sistemler inşa edilecek. Türkiye’de raylı sistem Gazi Mustafa Kemal’den sonra sadece bizim yaptıklarımızdır. Bizden önce gelenlerin hiçbiri raylı sistem inşa edemedi. 10. Yıl marşı okumakla raylı sistemler tesis edilmiyor ki. Ne yaptın? Bu ülkenin dört bir yanını demir ağlarla ören biziz biz. Onlar laf ürettiler, biz ise icraat. Bütün gerçekler ortada. Toplu taşıma sistemini en modern anlamda

Ben İstanbul’da belediye başkanı olduğumda Macarların bir otobüsü vardı. Oturduğunuz yerden mazot yağlarıyla kalkardınız. Markasını söylemeyeceğim. Ama biz bir değişime gittik. Mercedes’leri falan getirdik yerleştirdik. Kadir beyin döneminde iş iyice gelişti. Toplu taşımda, özellikle metrobüs sistemiyle çok çok farkı bir toplu taşım kültürü gelişmeye başladı.

İNSANIN MERKEZİ ALINDIĞI BİR ŞEHİR TASARIMI
Otomobiller motorlu araçlardan ziyade, çocuklar kadınlar yaşlılar engelliler için tasarlayacağız. Makinenin değil insanın merkeze alındığı bir şehir tasarımını egemen kılacağız. Tasavvur birkaç yılda oluşmaz, yitik değerlerimizi birkaç yılda inşa etmenin zorluğunu hepimiz biliyoruz. Bugünden tohumları atacağız.

İSTANBUL ÖZ DİĞER ŞEHİRLER ÜVEY EVLAT DEĞİL
İstanbul nice şehirlere, medeniyetlere öncülük ettiği kadar AK Partin’in ilke ve ideallerini de şekillendirmiş bize istikamet çizmiş bir şehirdir. İstanbul öz diğer şehirler üvey evlat değildir. Şunu unutmayın, İstanbul alan bir şehir değil veren bir şehirdir. İstanbul’a gelen kendisini İstanbullu görür. İstanbul’a giren İstanbul’un aşığı tutkunu olur. İstanbul, sakinleriyle birlikte şekillenen, adeta fatihlerini fetheden bir şehirdir.

KATAR’DAN GELİRKEN İLHAM KAYNAĞI OLUŞUVERDİ
Şimdi sizlere bir şey söyleyeceğim. Garip de gelebilir. Benim için çok anlamlıydı. Dün akşam Katar’dan gelirken, orada bende böyle bir ilham kaynağı oluşuverdi. Müzik nereden gelirse gelsin, burada inanın İstanbullu olur. Irklar, inançlar, İstanbul’da tek bir kimliğe bürünür. Bilim sanat estetik İstanbul’da İstanbullu olur. İstanbul almaz, herkese cömertçe zenginliğini verir. İstanbul’un huzuru refahı Türkiye’nin de huzuru refahı ve büyümesidir. 80 vilayet içinde hiçbiri yoktur ki İstanbul’da eseri hemşehrisi olmasın.

İstanbulun mezar taşlarını sökenler, mezar taşlarından camilerine erguvanlarından lalelerine çarşılarından şadırvanlarına poyrazından lodosuna, kedilerinden lüferine kadar her dem anlattığı tarihi anlamayanlar, İstanbul’u asla anlayamazlar. İstanbul’u asfalt yoldan ibaret görenler hiçbirşey görmemiştir. Nasıl ki sadece asfalt beton değilse İstanbul sadece boğaz, sadece zengin, sadece elit de değildir. İstanbul’a, bu şehrin tarihi ve medeniyet dışında istikamet çizmek isteyenler, İstanbul’un ruhuna vakıf olamayanlardır.

İSTANBUL; ŞEHİRLERİN ANNESİ
İstanbul’da sürüp giden tahribatı durdurduk. İstanbul’a çok hizmet etmenin gururu içindeyiz. Ama İstanbul’a çok hizmet vermenin de aşkı içindeyiz. Başlattığımız nice proje, başlatacağımız nice proje var. inşallah İstanbul’u yarınlara geleceğe hazırlamaya devam edecek, İstanbul’u, şehirlerin annesi olarak muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Ne diyor üstad “Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar” olay bu. Kasımpaşa’yı görüyorsunuz, çok coşkulu. Doğrusu bizi de mutlu ediyorlar. Önce 20 şehrimizin, ardından İstanbulumuzun adayını sizlere tanıtmaya başlıyorum.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.