İhsanoğlu Etimesgut’ta coşkuyla karşılandı

14 siyasi partinin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Etimesgut’ta büyük sevgi ve coşku ile karşılandı. Seçim otobüsü ile şehir turu yaparak vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, Etimesgut Belediyesi önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. İhsanoğlu’na Etimesgut’ta MHP’li Belediye Başkanı Enver Demirel’le birlikte CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, MHP İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe ve DSP’li yöneticiler eşlik ettiler.

Etimesgut’ta vatandaşların yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunduğu İhsanoğlu, Etimesgut Belediyesi önünde vatandaşlar ve belediye çalışanları tarafından coşku ile karşılandı. Seçim otobüsünden vatandaşları selamlayan İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları vererek 10 Ağustos’ta herkesin sandığa giderek mutlaka oy kullanması gerektiğini söyledi. Bütün siyasi partilerden, toplumun bütün kesimlerinden destek aldığını vurgulayan İhsanoğlu, “10 Ağustos’ta milletvekili seçmiyoruz, belediye meclislerine üye, belediyelere başkan seçmiyoruz. Biz, devletin başına bir kişiyi cumhurbaşkanı seçiyoruz. Cumhurbaşkanı demek, tüm Türkiye’yi kucaklayan, birleştiren, bir bütün olarak tamamlayan ve ayrıştırmayan kişi demektir. Bu sebeple birçok partinin adayı olarak seçilmiş birinin cumhurbaşkanı olması gerekir. Öncelikle CHP ve MHP’nin ve daha sonra dört partinin birleşmesiyle ve iki parti de resmi olarak açıklamadı ama yanımızda olduğunu söylediği bir aday olarak karşınızdayım. Herkesin olaya böyle bakması; siyasi bakmaması gerekiyor” diye konuştu.

HEP MAĞDUR EDEBİYATI
Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin adil ve hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde yürümediğini ifade eden İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın, devletin bütün imkanlarını kullandığını ve haksız rekabet oluşturduğunu söyledi. İhsanoğlu, “Mitinglerde vatandaşı devlet imkanlarıyla havadan, karadan, denizden meydanlara toplayacaksın. Devletin polisini, araçlarını kullanacaksın. Sonra çıkıp bir de mağdurum diyeceksin. Bunlar, yıllardır mağdur edebiyatı yapıyorlar. Asıl mağdur olan biziz. Asıl mağdur olan halktır” dedi.

ASKERLİK FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ
İhsanoğlu’nun yanına, konuşmasının sonlarına doğru asker arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Abak geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu ve asker arkadaşlarının yer aldığı Bornova Topçu Tugayı’ndan bir fotoğraf ile gelen Mehmet Abak; “Benim çok zoruma gitti askerlik yapmadı dediklerinde. Ben de belgesini getirdim” dedi. Askerlik fotoğrafını havaya kaldırıp herkese gösteren İhsanoğlu, “Her yerde asker arkadaşlarım geliyorlar. Yalancının mumunu söndürmek için. Yalancının ampullerini söndürmek için. Benim babam, benim dedem, bu toprağın evlatları. Bu toprağın, başka topraktan değil. Uzaklardan falan değil. Buradan, Anadolu’nun göbeğindenim. Ben Türk oğlu Türk’üm. Ben Yozgat’ın evladıyım. Evet, yurt dışında doğdum. İftihar ediyorum. Ben Türklüğüme, milletime, vatanıma, kültürüme, devletime hizmet ettim” diye konuştu.

DEMİREL’İ ZİYARET ETTİ
İhsanoğlu, konuşmasının ardından Etimesgut Belediyesi’ne geçerek Başkan Enver Demirel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Demokrat Parti Genelbaşkan Yardımcısı Nuri Efe, Demokratik Sol Partili, MHP’li ve CHP’li partili yerel yöneticiler de yer aldı. Başkan Demirel, ziyaretin anısına İhsanoğlu’na plaket ve fincan takımı hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.