Gürpınar Belediyesi enerjisini üretecek

VAN – Gürpınar Belediye meclisi, ağustos ayında düzenlediği toplantıda, enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Güneş Enerjisi Projesini hayata geçirme kararı aldı.

Belediye Başkanı Zeki Yıldız, yaptığı açıklamada, Van’ın Türkiye’de en çok güneş alan bölgelerden biri olduğunu ve bu imkandan en verimli şekilde yararlanmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

HES projeleriyle bölgenin doğal alanlarının yok edildiğini ve buna alternatif olarak güneş enerjisinden yararlanacaklarını belirten Yıldız, şöyle konuştu:
“Eğer gerçekten de amaç farklı enerji kaynaklarına ulaşmaksa burada en iyi yararlanılacak enerji kaynağı güneştir. Projeyle sokaklarımız daha iyi ve daha fazla aydınlatılacak. Köylerimize, mahallelerimize yeterince Su verilemiyor. Enerjimizi üretmeye başladığımız zaman, enerjiye aktaracağımız para azalacağı için köylerimize daha fazla su verebileceğiz. Bunun yanı sıra bir de arıtma tesisimiz olacak. Bunu en kısa zamanda projelendireceğiz. Proje kapsamında 160 watlık Elektrik üretilecek ve bunun maliyeti 700 bin lira olacak. Kredi de çekebiliriz, hibe kredilerine de başvurabiliriz. Belediyemiz açısından hangisi daha olumlu olacaksa onu esas alacağız. Fakat her halükarda belediyemiz kazançlı olacak. Çünkü enerjimizi üretmiş olacağız.”

Yıldız, ileriye dönük asıl hedeflerinin, ilçe genelinin enerji ihtiyacını karşılamak olduğunu sözlerine ekledi. (AA)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.