BAŞKAN CAN, YENİCE’DE ÇİÇEKLERLE, ALKIŞLARLA VE KURBAN KESİLEREK KARŞILANDI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yapacakları hizmetlerle Yenice’nin çok güzel olacağını söyledi.
Yenice beldesi iken Büyükşehir yasasıyla Tarsus’un mahallesine dönüşen Yenice mahallesi sakinleri, Belediye Başkanı Şevket Can’ı çiçeklerle, alkışlarla ve kurban keserek karşıladı.

Yenice girişinde mahalle sakinleri tarafından karşılanan Başkan Can, esnafları ziyaret edip, sorunlarını dinledi.

Yenice’nin sorunlarını çok iyi bildiğini, Yenice’nin şuan en büyük sorununun alt yapıdan kalma yolların bozukluğu olduğunu ifade eden Başkan Can, Yenice halkının biraz sabır etmesini söyleyerek, Yenice’ye güzel hizmetler yapacaklarını kaydetti.

Başkan Can, “Yeni Büyükşehir Yasası’yla birlikte kapanan 5 tane beldemiz var. Bunlardan bir tanesi de Yenice Beldesi. Bu kapanan 5 belde içerisinde ilk ziyaretimi Yenice’ye yapıyorum. Bu geliş ve gidişlerimiz sıklaşacak, buraya her gelişimizde eksikler birer birer giderilmeye çalışılacaktır. Yenice’ye baktığımızda önceden muhatap olarak bir belde belediyesi vardı, şikayetlerinizi ve isteklerinizi rahatlıkla anlatıyordunuz. Yeni yasayla birlikte belediyeniz kapandı ve sizler bundan sonra bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi’nden almak zorundasınız. Nasıl yeni yasayla Yenice beldesi belediyesi kapandıysa bizlerinde Tarsus Belediyesi olarak bazı hizmetlerimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İtfaiye, içme su ve kanalizasyon, mezarlık müdürlüğü, şehir içi ilaçlama, hal müdürlüğü ve bunun yanında otobüs işletmesi, otogar hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Kısacası nasıl Yenice Beldesinin belediyesi kapandıysa bizimde Tarsus Belediyesi olarak gelirimizin ve yetkimizin bir kısmı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Ancak hepinizin bildiği gibi sayın Burhanettin Kocamaz başkanımız 1994’den bu yana 20 yılda şehrimizde ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, siyasi ayrım yapmadan, eşit bir şekilde 45 mahallemize eşit bir şekilde hizmet etti ve Tarsus’umuzu bugünlere getirdi. Allah’a çok şükür 1994’den bu yana başkanımızın başkanlığında ve önderliğinde dini, dili, ırkı, milleti ne olursa olsun, Allah rızası için çalışarak bugünlere geldik. Yeni yasayla birlikte en çok sevindiğimiz olay Adana’dan Antalya’ya kadar olan Mersin il sınırı Mersin Büyükşehir il sınırı oldu ve hemşehrimiz Tarsus’a hizmet eden başkanımız Mersin Büyükşehir Belediye başkanı oldu. Bizlerde başkanımızın başkanlığında ve önderliğinde 17 yıllık bir belediyeci olarak tecrübemle, bilgi ve yeteneğimle Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle Yenice dünden daha güzel bir hale gelecektir” dedi.

YENİCE’NİN EKSİKLERİNİ GİDECEREĞİZ

Başkan Can, Yenice’nin sorunlarını çok iyi bildiklerini, hizmetlerin en kısa zamanda geleceğini ifade etti.

Başkan Can, “Bugünkü Yenice’de altyapı dahil bir çok problem var, toz var, çamur var doğru ama hatırlayın Tarsus’ta da toz vardı çamur vardı şuan Tarsus dünden daha güzel bir hale geldi. biraz sıkıntı çektiğinizi biliyorum, biraz sıkıntıda çekeceğinizi biliyorum ama sizlerden ricamız biraz sabırlı olursanız biraz bize zaman verirseniz ki vereceğinize de yürekten inanıyorum Tarsus belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi el ele gönül gönüle vererek bu eksiklikleri gidereceğiz Yenice çok daha güzel olacak. Belediyecilik dokunmaktır, belediyecilik hissetmektir belediyecilik beşikten mezara kadar yaşamaktır. Başarı devamlılığa bağlıdır, başarı sürekliliğe bağlıdır. Bizler Tarsus’ta 1994’den bu yana başarılı olduysak bu aralıksız bir hizmet anlayışına sahip olduğumuz ve eşit bir şekilde aynı hizmetleri vatandaşlarımıza götürdüğümüz içindir” şeklinde konuştu.

Başkan Can Konuşmasının ardından Yenice Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.