TARSUS BELEDİYESİ’NDE GÖZETİM TETKİKİ BAŞARI İLE TAMAMLANDI

tar2Tarsus Belediyesi, 2004 yılından bu yana sahip olduğu ve bugüne kadar üç kez yenilediği TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Gözetim Tetkikini başarı ile geride bıraktı.

13-14 Ağustos 2014 tarihlerinde 2 gün süre ile TSE Uzmanları tarafından gerçekleştirilen Gözetim Tetkiki’nde standardın istediği şartların yerine getirildiği, vatandaş memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin arttırılarak daha kaliteli, daha hızlı hizmetler üretilmesine yönelik sürekli iyileştirmelerin yapıldığı gözlemlendi.

Kalite Yönetim Sistem Belgesini Türkiye’de alan 4’nci belediye olduklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediyesinin 1994 yılından bu yana sürdürdüğü hizmetlerin kalitesinin tescil ettirilmesi anlamında olan ve 2002 yılında çalışmalarına başlanan TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesinde gelinen nokta bizleri memnun ve tatmin etmektedir.
Başkan Can, “Çalışanların gayretleriyle bu konudaki prosedürler yerine getirilerek, Türk Standartları Enstitüsü’nden ilk olarak 15 Ocak 2004 tarihinde alınan TS-EN-ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem Belgesinin geçerliliği bugüne kadar aralıksız sağlanmıştır. Ayrıca 2004 yılı itibariyle bu belgeyi Türkiye’de alan Dördüncü Belediye olunmuştur. Bu da bize ayrı bir gurur ve onur vermektedir. Kalite Yönetim Sistem Belgesi standartlarına uygun çalışmalarımız ve yeterliliğimiz sonucunda bu tarihe kadar Kalite Yönetim Sistem Belgelerimiz TSE tarafından üç kez yenilenmiştir.

IQNet (Uluslararası Belgelendirme Kuruluşu) TSE ile işbirliği içerisinde olup; TSE’nin standartlar doğrultusunda yaptığı denetimler sonucunda yeterliliğe sahip kurum ve kuruluşlar, IQNet tarafından da belgelendirilerek hizmetlerin uluslararası standartlara uygunluğu tescil edilmektedir” dedi.

Başkan Can, amaçlarının Tarsus ve Tarsuslulara kaliteli hizmeti sunmak olduğunu belirterek, “Belgelerin geçerliliği ve hizmet kalitesinin sürekliliği TSE Uzmanları tarafından her yıl gözden geçirilmektedir. 2014 Yılı değerlendirmesi 13-14 Ağustos 2014 tarihlerinde TSE Adana Bölge Müdürlüğü uzman tetkikçileri tarafından gerçekleştirilmiştir. İki günlük tetkikin, birinci gününde açılış toplantısı ile başlayan tetkik birçok birimin ziyaret edilmesi ve tetkik edilmesi ile ikinci gün tamamlanmıştır.

Sahip olduğumuz Kalite Yönetim Sistem Belgesi ile vatandaşlarımıza sürekli olarak ilkeli, kaliteli, yasalara ve standartlara uygun belediye hizmetleri vermek, çalışanlarımıza sürekli eğitimler verilmesi hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetlerini arttırmak üzere de sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.