Siyasetin nabzı Gökbel’de attı

Yoğun katılımın olduğu Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali’ne pehlivanlar kadar siyasilerin mesajları da damgasını vurdu.

10’UNCU Gökbel Yağlı Pehlivan Güreş Festivali, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Alanya Belediyesi tarafından Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirilen festivale Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ve eşi Ayşe Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve eşi Yıldız Yücel, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, çeşitli oda ve derneklerin başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Gündüz Off-Road yarışlarının gerçekleştirildiği festivalde akşam 20.00’de konsere geçildi. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Grup Sazende konser verdi. Konserin ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra sahneye çıkarak br konuşma yapan Alanya Belediye Başkanı Yücel, 600 yıldır süregelen geleneksel yağlı güreşleri Alanya’da 10 yıldır aynı tutkuyla sürdürdüklerini söyledi. Yücel, “Kestel Belediye Başkanı iken başlatmış olduğumuz geleneksel yağlı güreşlerin 10’uncusunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Güreş festivalinde çok büyük mesafe aldık. Sizden aldığımız memnuniyet ve güçle bu noktaya ulaştık” dedi.

‘KOORDİNATÖRLÜĞÜ TANIMIYORUZ’
MHP Antalya İl Başkanı Çetin de “Bu benim Gökbel Yaylası Şenlikleri’ne üçüncü katılışım. Üç katılışımda da üç farklılık vardı. Seçimlerde sizlerin gösterdiği hassasiyet bizleri mutlu etti. Bir Büyükşehir Yasası’dır, hizmetlerimize engel olmaya çalışmakta. Herkes bilsin ki, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’dir. Alanya’ya ancak o hizmet eder. Çıkardıkları yasalarla bizleri engellemeye çalışıyorlar. Bunlar bize vız gelir. Alanya’nın bir derdi varsa hep birlikte çözeceğiz. Bizim hiçbir şeyle hesabımız yok. Sadece Allah’a verilecek hesabımız var. Biz sizlerin koordinasyon merkezinizi tanımıyoruz. Alanya Kaymakamlığı’nda Alanya Kaymakamı, devlet oturur. Orada oturanları rahatsız edenlere dur demek için gün sayıyoruz” şeklinde konuştu.

‘KINA YAKMAK KADAR DOĞAL’
Kaymakam Özdemir de “Millet olmanın en önemli, birinci özelliği ortak değer üretebilmek. Bu millet tarih boyunca sürekli ortak değer üretmiş, bu değerleri yüceltmiş, bu değerleri yücelterek yücelmiş, bir şeref çatısı üretmiş. Yağlı güreşler de ortak değerlerimizden biri. Tıpkı kına yakmak kadar doğal. Bu tür değerlerin nitelik ve nicelik olarak artırılması gerektiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

‘BU MİLLET BU HEYKELİ YIKMALI’
MHP Grup Başkan Vekili Vural ise “30 Mart’ta Alanya’ya MHP’den Yücel’i belediye başkanı olarak seçtiniz. 30 Mart bitti. Artık hizmet zamanı. Hangi partili olursanız olun Alanya hepimizin. İster AKP, ister CHP, ister SP, hangi partiden olursanız olun Alanya hepimizin. Büyükşehir Belediye Başkanı görevini, Alanya Belediye Başkanı görevini yapsın. Unutmasın ki Alanya’yı, Alanya’nın seçtiği belediye başkanı yönetecektir. Yücel, inşallah bu dönem içinde de geleneksel Gökbel Yağlı Güreş Festivali’ni devam ettirecek. Ne kadar güzel bir ülkemiz var. Az önce horon çaldı, zeybek çaldı, Diyarbakır nazey çaldı, bizim dedik. Hiç kimse ülkemizi bölemez, bunu bilsin. 10 Ağustos’ta milletimiz görevini yaptı. Sandığa giden milletimizin yüzde 74’ü cumhurbaşkanını seçti. Cumhurbaşkanlığı makamı hiçbir partinin makamı değil. Cumhurbaşkanının makamı devletin ve milletin makamı. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset üretilecek bir makam değil. Cumhurbaşkanlığı makamı icraat makamı değil. Çankaya Köşkü’nde parti bayrağı olmaz. Çankaya Köşkü’nde Türk bayrağı olur. Çankaya Köşkü’nde hepimizin bayrağı olur. Cumhurbaşkanlığı makamının hepimizi temsil eden bir makam olduğunu, devletin bir makamı olduğunu herkes bilmeli, herkes görevini yapmalı. Milletin dediği olmuş, milletin istediği olacaktır. 950 yıl önce Türkler Anadolu’ya mührünü vurdu ama gelin görün ki, dün Diyarbakır’da bir teröristin heykeli dikiliyorsa, bu millet bu heykeli yıkmalıdır. Bu heykele nasıl izin veriliyor? 15 Ağustos’ta PKK’nın kuruluş yıldönümünde bir PKK’lının heykeli dikiliyor” dedi.

Konuşmasının ardından şalvarcı Ali İhsan Arslan tarafından Vural’a şalvar hediye edildi. Sonra protokole çeşitli hediyeler verildi. Daha sonra sahneye çıkan Süleyman Uysal, sevdiği kıza evlenme teklifinde bulundu. Daha sonra havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Ardından sahneye çıkan Kubat sevilen şarkılarını seslendirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.