ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANTISI

-ANKARA’NIN HAYVANCILIK ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NCE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ALINARAK İLÇE BELEDİYELERİNE VERİLECEK

-MÜLKİYETİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE AİT ALTINDAĞ, ÇANKAYA VE MAMAK İLÇE SINIRLARINDA LOJMAN OLARAK KULLANILAN KONUTLAR, LOJMAN STATÜSÜNDEN ÇIKARTILARAK SATILACAK

-PURSAKLAR’DA BULUNAN TEBESSÜM-2 PARKI’NIN İSMİNİN “RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARKI” OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ

-PARKA, RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSMİ VERİLMESİNE MHP’LİLER DE OLUMLU OY VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Evren ilçesine verilecek olan “balıkçılık” desteğinin ardından Ankara’nın hayvancılık altyapısını güçlendirmek için küçükbaş hayvan alınarak ilçe belediyelerine verilmesine ilişkin Başkanlık yazısını kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan Başkan Melih Gökçek onaylı yazıda; Ankara’nın hayvancılık altyapısının güçlendirilmesi, küçük baş hayvan türlerinin ıslahı, kırsal kesimin ekonomik olarak desteklenmesi amacıyla bütçe imkanları dahilinde küçük baş hayvan dağıtımının yapılmasının planlandığına dikkat çekildi.

Başkanlık Yazısı’nda Meclis’in de uygun görmesi halinde 5216 Sayılı yasa gereği söz konusu küçük baş hayvanların satın alınarak şartları uygun olan çiftçilere dağıtılmak üzere ilçe belediyelerine bedelsiz olarak verilmesi hususu Meclis’in onayına sunuldu.

Başkanlık Yazısı Meclis’te “oy birliği” ile kabul edildi.

-LOJMAN SATIŞLARI YAPILACAK…

Meclis, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Altındağ, Çankaya ve Mamak ilçe sınırlarında lojman olarak kullanılan konutların lojman statüsünden çıkartılarak satılmasına ilişkin Başkanlık yazısını “oy çokluğu” ile kabul etti.

Meclis, yine mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Altındağ, Keçiören, Güdül, Polatlı, Haymana, Kalecik, Nallıhan, Beypazarı, Kızılcahamam, Kazan, Yenimahalle, Akyurt, Ayaş, Etimesgut, Çubuk, Pursaklar ilçe sınırlarında bulunan taşınmazların satılarak, trampa edilerek veya kat karşılığı ihalesi yapılarak değerlendirilmesine ilişkin Başkanlık yazısını da “oy çokluğu” ile kabul etti.

Belediye Hastanesi’nde bulunan tıbbi malzemelerin talep eden birimleri verilmesine ilişkin Başkanlık yazısı da Meclis’te “oy birliği” ile kabul edildi.

Meclis ayrıca Keçiören ilçesi Uyanış Parkı ile Altındağ ilçesi Altınpark içerisinde bulunan 2 adet Ankara Evi’nin 10 yıl süreyle kiraya verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısını “oy çokluğu” ile kabul etti.

Meclis, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Zafer Çarşısı’nda boş alanın tadilatı süresince kiracılara tahsisine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da “oy birliği” ile kabul etti.

-PURSAKLAR’A RECEP TAYYİP ERDOĞAN PARKI

Büyükşehir Belediye Meclisi İsimlendirme Komisyonu’nun Pursaklar’daki Tebessüm-2 Parkı’nın isminin karışıklıklara neden olduğu gerekçesiyle “Recep Tayyip Erdoğan Parkı” olarak değiştirilmesine ilişkin raporunu da görüştü.

MHP Grup Başkan Vekili Ali Metin İsimlendirme Komisyonu’nun raporunda partisinin üyelerinin imzaları altında sehven “muhalif” ibaresinin yer aldığını, rapora “muhalif” olmadıklarını “olumlu” oy kullandıklarını belirterek yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Komisyon raporu kabul edildi.

-KIZILCAHAMAM’A GENÇLİK MERKEZİ

Gündeme ilave olarak gelen Başkanlık Yazısı’nda ise mülkiyeti Kızılcahamam Belediyesi’ne ait Yabanadad Kültür Merkezi’nin giriş ve bodrum katında bulunan boş bürolar ile giriş katında bulunan katında bulunan düğün salonunun Gençlik Merkezi ve Çocuk Kulübü olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiği kaydedildi.

Başkanlık yazısında gerekli bakım ve onarımın yapılarak Gençlik Merkezi ve Çocuk Kulübü olarak hizmete açılabilmesi ile ilgili Başkanlık Yazısı Meclis’te “oy birliği” ile kabul edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.