1. Yaz Şenliği Çamlıyayla’da Yapıldı

mer2Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında ilçelerde düzenlediği 1. Yaz Etkinlikleri Çamlıyayla’da yapıldı.

Merkez çarşı içi pazar yerinde gerçekleşen şenliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Çamlıyayla İlçe Teşkilatı ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği eserler ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi büyük ilgi gördü. Kültür ve sanat etkinliklerin önemine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Kültürün ve sanatın olduğu yerde barış olur, sevgi olur, kardeşlik olur. Bu yıl Mersin’de ilkini gerçekleştirdiğimiz ve halkımızın yoğun ilgi gösterdiği yaz şenliklerini, inşallah geleneksel hale getireceğiz ve ilerleyen yıllarda daha da kapsamlı hale getireceğiz. Vatandaşlarımızın ayağına kadar giderek, Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinliklerinden faydalanmalarının önünü açıyoruz. Yerel yönetimlerin görevi sadece rutin belediyecilik hizmetleri yapmak değil, o kentte, o bölgede yaşayan bütün insanları bir araya getirmek, kaynaştırmak, bütünleştirmek ve yaşadığı bölgede aidiyet duygusunu geliştirmektir. Düzenlediğimiz bu etkinliklerin amacı, Mersin’in ortak değerlerine sahip çıkmak, kültürünü ortaya çıkarmak ve Mersin’i ortak paydasında birleştirmektir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER ŞENLİKLERİ

Ağustos’un Türk’ün zafer ayı olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, Zafer Haftası(26-30 Ağustos) ve 30Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Mersin genelinde düzenleyecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi. 26 Ağustos’ta başlayacak olan etkinlikleri bundan sonra her yıl değişik ilçelerde yapmayı planladıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, etkinliklerde hem yerel hem de ülke genelindeki ünlü sanatçıların sahne alacağını söyledi. Etkinliklerin 26 Ağustos’ta Anamur/Abanoz’da, 27 Ağustos’ta Silifke’de, 28 Ağustos’ta Erdemli ’de, 29 Ağustos’ta Çamlıyayla’da, 30 Ağustos’ta Mersin’in Gözne Yaylası’nda gerçekleşeceğinin bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Mersin’i bir bütün olarak aldığımızda, finalin merkezde olması gerektiğini düşündük. Etkinliklerimizde yerel sanatçılarımızla birlikte, ünlü sanatçılarımızı hemşehrilerimizle buluşturacağız. İnşallah daha kalabalık bir şekilde bir araya gelip, hem zaferimizi kutlayacağız, hem de Mersin’in ortak paydasında birleşmek üzere yeni bir adım daha atmış olacağız” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.