Kastamonu Belediyesi Çalışmalarını Hızlandırdı

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen Geçici Hayvan Bakımevi’nin yapımı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Geçici Hayvan Bakımevi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, Olukbaşı’nda bulunan Faruk Nuhoğlu Çeşmesi’nde sürdürülen yenileme ve peyzaj çalışmalarını da gezdi. Yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Başkan Yardımcısı Çağılcı’ya Fen İşleri Müdürü Mehmet Emin Tuncay eşlik etti.

Saraçlar Mahallesi Hastane üstü mevkiinde mülkiyeti belediyeye ait 5 bin 224 metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden Geçici Hayvan Bakımevi’nde yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, yapımı tamamlanma aşamasına gelen tesisleri gezerek bilgiler aldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve doğal ortama bırakmadan önce kayıt altına alma işlemlerinin yapılacağı Geçici Hayvan Bakımevi’nin kompleks bir tesis şeklinde projelendirildiğini belirterek, Geçici Hayvan Bakımevi’nde idari bina, yiyecek hazırlama binası, depo vb. binaların yanında köpekler ve kediler için ayrı olmak üzere müşahede evi, hasta hayvan bakımevi, karantina evi, yavrulu ve anneli hayvan bakımevi gibi üniteler bulunduğunu ifade etti. Başkan Yardımcısı Çağılcı, yürütülen çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade ederek tesiste sadece elektrik işlerinin kaldığı ve bakımevinin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Belediyece Faruk Nuhoğlu Çeşmesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Mehmet Çağılcı, çeşmenin yenilenmesi ve daha güzel bir görüntüye kavuşturulması için başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyleyerek çeşmenin çevresinde yeni bir peyzaj düzenlemesi yapılacağını ve oturma yerlerinin de yenileneceğini kaydetti. Çağılcı, çeşmeyi biran önce açmak için çalışmaların hızlandırıldığını ve çevre düzenlemesinin ise hava şartlarına bağlı olarak devam edeceğini belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.